neljapäev, 15. juuni 2017

Aga mida mina täna nägin!



 Tõele au andes ei leidnud neid mina, vaid mu ristiema.

Titepätid, nagu mu saarlasest ema nende kohta ütleb.

Ühe korra olen kuldkingi metsikus looduses veel näinud, see oli 21 aastat tagasi ja Alutaguse metsades. Samamoodi kruusatee ääres. Tookord oli see küll palju vähem kasutatav metsasiht.



 Kui te hästi vaatate, näete vasakus alumises nurgas kuldkingakesi. Just nii lähedal nad sõiduteele (küllaltki tiheda liiklusega kruusatee männimetsas) ongi. 

9 kommentaari:

Lendav ütles ...

Kohta ma ei ütle meelega. Kes tahab neid näha, peab minuga väga hea sõber olema ja labida peale mõtlemine ka ei tule kasuks. Loodan, et möödasõitjate silme ees virvendavad päikselaigud neid piisavalt eksitavad. Tahaks, et need kaunid lilled looduses (ja mu kodukandis!) ikka edasi kestaksid.

Köögikata ütles ...

Vau! Kas neid võib siis männimetsas ka olla? Mina õitsemas pole näinud, aga kui käisime geoloogiaõpetajaga ekskursioonil, siis Iisaku olematu vaatetorni juures lõunapiknikul õpetaja rääkis, et eelmise kursuse omadest oli keegi teadnud, et seal on kuldkingi ja siis me läksime ka natuke ringi vaatama ja mina leidsingi lisaks käopäkkadele ühe lehtedega kuldkingavarre sealt salumetsast üles. ;)

Lendav ütles ...

Põhiliselt männimets, natuke kuuske ja muud lehtedega mudru ka. Ju ta siis leidis endale kasvamiseks just sobiva niiskuse ja taimekooslusega ruutmeetri :)

mustkaaren ütles ...

Õitsemise ajal kaeverdamine pole nagunii tark tegu, parem juba haruldasest imelille nägemise hetkest niisama rõõmu tunda.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Oh, sind õnneseent :)

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Meie kandis on neid tegelikult päris palju

Anonüümne ütles ...

Olen lapsepõlves kohalikus linnalähedases tammemetsas kuldkingi kasvamas näinud, mina olen ka õnneseen! Minu arust on kuldkingad väga kuninglikud lilled ja et tänapäeval saab aiaorhideid ka poest osta, siis las nemad jäävad metsa elama.
Õnneseen on huvitav sõna - kas see on seen, mis tõmbab õnne ligi või on see seen, millega saab end õnnelikuks muuta, Mehhikos vist leidub selliseid ;)

MUHEDIK ütles ...

Selline leid loodusest paneb kiljuma küll :) Minu neil kaunitaridel oma kasvukohas hästi

Eve Piibeleht ütles ...

Ma just mõtlesin, et täna on ilus ilm ja nagunii Paldiskisse asja, pärast seda peaks ühe käpalistejahi korraldama. Fotoaparaadiga, mitte labidaga muidugi :)