laupäev, 10. juuni 2017

Bota aed

Eile oli botaanikaaias ajaloo loeng. Ma eriti pilte ei teinud, rohkem kuulasin, põnev oli. Aga mõni vaade ikka: Muuhulgas sain teada, et kõik, mida ma rododeks olen pidanud, ei olegi tänapäevase süsteemi järgi enam seda. Heitlehised on hoopis asalead. Pildil naisterahva taga on just asalead, nagu lektori vasak käsi näitab 😊

Sain teha ka pisikese tiiru palmimajas sees. Vetikased ja sammlased-samblikulised seinad, juured, sõnajalalehed... Minu lemmiktuba.

 Araukaaria, minu lemmik! Ah oleks mul ainult üks kuue meetri kõrgune aatrium, kohe võtaksin! Ja loomulikult jääks sealt ruumi üle mõne puusõnajala jaoks 😃
Õues jäi üks eemalt nähtud puu kripeldama. Läksin lõpuks ikka sinna tagasi ja tegin pilti. Õied alles avanemas, enamus õisi on pungades. Avanevate õite kroonlehed on ligi 20cm pikad, vaatepilt on suurejooneline, kui tagasihoidlikult väljenduda. See on varimagnoolia, Magnolia tripetala.

2 kommentaari:

Tii ütles ...

Maalilised pildid!

mustkaaren ütles ...

Šee oli ykš tore reiš.
Bot.aias käies jääb alati ajast puudu.