laupäev, 1. november 2014

Toa poole

Ilmad hakkavad järjest kõledamaks kiskuma. Elu kisub tubaseks. Ilus oleks, kui ka hubaseks. Ja et ikka oleks, tirisin pööningult alla vana väga väsinud tumba, lõhkusin kõik, mis polnud puust, küljest, panin põhja alla, katsin riidega* ja panin kaaneks peale mõni aasta tagasi kursustel tehtud vedrupadja. Täpselt istus. Sisse said puuvillased lõngad, peale istun ise. Seljataguseks juhuslikult minu kätte sattunud aare - vana padjaümbris, mille ise täis toppisin. Sahvrist tirisin välja vana lagunenud lauakese, ajasin värvi maha, tegin jalgu veidi lühemaks, vandusin, sest üks jalg on koide poolt eriti ära aetud. Töö pole veel lõppenud, peaksin selle liigestest lahti võtma, ussitanud jala tervega asendama, asja uuesti kokku liimima ja millegagi pealt töötlema (peits, vaha, õli, lakk vms?). Aga küll jõuab. 

Tumbal istudes on kena telekat vaadata. Muliseb rahustavalt, tegelased sõeluvad edasi-tagasi, aeg-ajalt toimub tegevus ka teleka kaanel. Loodetavasti ei jõua see paks karvane tagumik teleka kaant sisse istuda. Samas on käeulatuses ka igapäevaselt tarvilised tööriistad - kruvikeeraja, mõõdulint, tikud... Mõnigi oluline ese on kaadrist välja jäänud, nagu te isegi näete.
 Telekas on üks häbelik tegelane. Tegelikult mitu, aga teisi oli veel kehvem pildile saada.
* Riie ei ole päriselt must, nagu pildil paistab, vaid lillemustriga.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga hubane, hea meelega istuks ja vaataks ka, mis kalakestel öelda-teha on:)

mustkaaren ütles ...

Lahe telekas. Meie oma ei ole nii äge, sest taimed on viletsa valguse pärast nirumad ja kollast tegelast ka pole. Tervita meie poolt siis Narcisot ka! Muide, selline telekas on väga meeldiv vaadata õhtul hilja nt kudutöö juurde, sest muusika v selle puudumise saab ise valida ja sa ei jää filmi juures millestki ilma.
Sellised vanaaegsed päris puust lauakesed on kallis ja haruldane kaup. Meeldiv, et Sa taleidsid.
Mõõdulint, lood, ketiviil, kerilaud vms kodus vajaminev kraam daami laual on täiesti normaalne. Ära yldse häbene, ega nt meil ka on alailma igasugu põnevaid asju köögilaual ekspositsioonis. Öösiti võib seal mõnikord kohata nt hapukoorepakki järavat kassi (tänahommikune leid nt)
Ykspäev sorteerisin kolipoest leitud umbes 40 vanast kudumisvardast komplekti 5-stesse. Rõhuv osa oli u 1,0 - 1,3, aga oli ka jämedamaid ja peenemaid. Kas Sul on mõnest peenemast suurusest puudu, mul tõesti ei lähe vaja 8 komplekti peeeeeeeeeneid sukavardaid...

Lendav ütles ...

Jaa, mina arrrmastan peenikesi sukavardaid! Mul küll on paar komplekti, aga need on ühtede kinnaste sees ikka veel kinni. Lisakomplekt või -paar on teretulnud!

Mul on sõbranna, kelle käekotist võib igal ajal leida näiteks traati ja näpitsaid. Daami käekott ja tualettlaud peavad olema ometi korralikult varustatud.

Lendav ütles ...

Kui peenikesi vardaid Sul seal oli? Rõhuv osa 1,0 jne, aga ka peenemaid? Ma pole millimeetrist peenemaid näind ega käes hoidnudki... Need on ju haruldased.

Morgie ütles ...

Nunnu. Jah, vanast pehmemööblist võib päris kenasti midagi uut ja muud saada, kui natuke rappida viitsid.

Skarabeus ütles ...

Vanasti,kui ma veel "noor,ilus ja pikka kasvu olin",oli meie majas ka akvaarium.Kuigi sai liiva pesta,oli mullitaja sees ja mida iganes---vesi läks alati juba homme käest ära, lagi aga hakkas akvaariumi koha pealt krohvi lahti pudistama,kalad eelistasid söögile üksteist näksida ja lõpuks laskis mees nad,oh õudust,WC potist alla...Mida kõike siin elus tehtud ja nähtud on!