laupäev, 15. november 2014

Libe lugu

Lisaks eilsele Heinavankrile  sain üle tüki aja elamuse meie enda koorist. Hääl lahti, koor võimsalt kokku kõlamas, publik huilgamas, kaasa laulmas ja käsi-jalgu kokku peksmas, nii võiks veelgi esinemas käia.

Aga need kingad. Kõndida kuidagi sai. Seista lava ees täitsa jaksasin. Ega me kõik aeg ka ise esinenud, rahvatantsijad ja kapell said ka mahvi, siis sai suisa istuda. No ja siis tuli üks kohalik suur ja libeda särgiga tursk, rebis mu tantsima. Rütmitunnetus puudus kutil täielikult. Algul, aeglase tammumisega saime kuidagi hakkama, aga siis keeras kapell vunki juurde ja libe kutt ka. Mul polnud kusagilt kinnigi hoida, ikka väga libe sell oli, ta solgutas mind mööda põrandat natuke aega (ainult ühte pidi oskas keerutada) ja vist pidasin terve minuti vastu. Siis käisid jalad all risti, pea korralikult ringi ja lubasin ennast lähima tooli peale talutada. Istusime, mina hingeldasin (sest süda oli juba nii paha), vabandasin, kadusin saalist, vahetasin kingad saabaste vastu ja käisin välisõhus taastumas. Ei ole mul tantsujalakest. Kahju. Kuigi - häguselt meenub, et mõnigi partner on ka minu kobajalgadega hakkama saanud, lausa nauditav on olnud...?

Aga kui eilset uitmõtet jätkata, siis printsi ma eile õhtul ei kohanud. See libe sell kvalifitseerus kõige rohkem "tursaks", kelle käest ma ennast lõpuks ise päästma pidin.

Vahel ikka vaatan pisut kadeda pilguga inimesi, kes pidudel käivad, alkoholi tarbivad, tantsivad, pea hommikuni üleval olla jaksavad... Hirmus lõbus olevat. A mina ei jaksa. Juua ei taha, halb hakkab, mitte lõbus. Tantsimisega on nagu on ja kaua üleval olla ka ei jaksa. No mis seal siis kahetseda, ju ma pole piduinimene. Selle asemel läheme täna ema ja paari sõbrannaga Mustjärve äärde matkama. Igale oma lõbu.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mina ei armasta tantsida vanaaegseid tantse nagu polka, valss jne. Ma olen moodsa aja naine ja tantsin iseenda lõbuks, iseendale, muusikat ja liikumist nautides.
Tursaga mööda põrandat libisemine ei ole miskine tantsimine. Mina ei suudaks seda ka kuigi kaua teha. Aga ihu ja hingega muusika rütmis liikuda, see on midagi muud. Kasvõi kolm päeva jutti, andke ainult võimalus.

Morgie ütles ...

Ma jällegi heameelega tantsiks just vanaaegseid tantse, kasvõi tursaga, aga kuidagi ei joppa. Ja viidikud ei taha tantsida. Üldse.
Iseasi, et alkohol ei paku mulle ka suurt midagi.

Lendav ütles ...

Tursk oli jube, ärge turska küll tahtke. Morgie, ma tean, et Sul on rütmitunnetus olemas. Jube piin on tammuda täiesti suvalises rütmis, kui trumm kõrva konkreetset rütmi taob... Ja veel sellise mehega, kes käte vahelt ära libisema kipub. Pikk jäme mees, haarab must kinni vastuhaaramise võimaluseta, solgutab suvaliselt mööda põrandat, nagu tuuleveski küljes oleks rippunud... Ei. Ei soovita.