neljapäev, 29. mai 2014

Veel pole lõpp*

Lõpuni on jäänud veel 6 vahetust, käesolev kaasa arvatud.

Miks need läti lapsed ei näe õigel ajal magama minna ja kappavad nagu metsik hobusekari fuajees edasi-tagasi, uksest õue ja jälle sisse tagasi? Mul on 3 kirja veel vastata ja ma ei suuda keskenduda.

Püüan säilitada vaikset elevust ja vabanemise rõõmu, et kui see vabadus tõesti käes on, hakkaksin tõesti ka tegutsema. Nii palju põnevat on ees ootamas! Ei tahaks esimesi vabu nädalaid lihtsalt rampväsimuses maha magada. Äkki õnnestub?

Otsene ülemus küsis täna muuseas, kas ma lähen päriselt ära või tulen sügisel, kui rahulikumaks jääb, ikka tagasi?** See tundus nii rumal küsimus, et ma jäin lausa tagantjärele mõtlema, et kas see ikka oli tõesti rumal või ma sain millestki valesti aru? Aga mida ma ise mõne kuu pärast mõtlen? Ei. Ma ju tean, mis on siin suvel, mis talvel, mis kevadel ja mis sügisel. Ja et ma tahan oma voodis magada. Magada. Öösel. Magada. Uskumatu, eks?

---

Ma ei tea, mis see on, aga täiesti tavalised läti lapsed, kes ei tee midagi erilist - ainult jooksevad karjudes öö läbi pidevalt kempsu vahet, kui ei jookse, siis seisavad pool tundi järjest mu leti ees ja ei suuda ära otsustada, mida osta ja peale selle ei suuda ära otsustada, kas ma räägin läti keelt (ei räägi) ja kas muga tuleb suhelda inglise või vene keeles, et oma šokolaad kätte saada - käivad kohutavalt närvidele. Absoluutselt viimane aeg lahkuda.

* I-chingi 64. heksagrammi nimi.
** No pagan. kui ma arvaks et ma tuleks ikka tagasi, oleksin ju ometi pigem palgata puhkuse võtnud või muud sihukest, mitte lahkumisavalduse andnud.

4 kommentaari:

Morgie ütles ...

Ahhaa. Aga uuesti tagasi tulles saaksid suuremat palka nõuda, sest ega ometi vanadel olijatel palka ei tõsteta.
Ei, nali. Pea vastu.

Lagle ütles ...

Palgatõusu lootsut pole. Ka uutel tulijatel mitte. Mõnigi kõbedam kandidaat on palganumbrit kuuldes loobunud, sest isegi elektroonikatehas maksab kõrgemat palka, kahest klaasivabrikust rääkimata. Palgateema on seal asutuse valus. Ja muutusi pole esialgu oodata.

Lagle ütles ...

Mis see "lootsut" on? "Lootust" ikka...

Anonüümne ütles ...

Lootsut - Lootsik ikka, st rahalaev, aga mida pole, seda pole!
Dr Poolik lõug.