laupäev, 24. mai 2014

Õnne läheb elus ikka vaja...

...ütles juba Raja Teele. Üks kobedam õnn teilegi!
Puhas õnn



Topeltõnn




Astun koduväravast sisse. Paremal vohavad piibelehed. Vasakul on pillavates õites kolme värvi sirelid. Lõhnakooslus on hunnitu, edasi toa poole on hirmus raske minna, nina palub luba sinna kahe õiekuhila vahele jäädagi. Aga kui lummusest on suudetud kuidagi välja murda, on kohe nurga taga järgmine lõks - sõnajalad võtavad õhtupäikeses muinasjutulisi ehk lausa ulmelisi vorme...

Praegune aeg on lihtsalt imeline. Kas piibelehtede, sirelite, sõnajalgade, ööbikute, kägude, peoleode pärast või on asi natuke ka selles, et üks eluetapp hakkab tasapisi selja taha jääma ja õhus on tunda vabaduse hõngu? Vabaduse ja vastutuse ning riski, jah, aga sealjuures ju ikka eelkõige vabaduse hõngu? Kas vabadus lõhnabki nagu sirelid ja piibelehed? Ja võrseid ajav piparmünt ning äsja niidetud muru? Ja natuke saepuru. Ja tilk bensiini. Ja kass, kes igal sammul puistab tuulde heljuma ebemeid oma paksust talvekasukast. Ja keldri ukse vahel kükitav rohekas kärnkonn. Jah, see ongi kevad, mis tasapisi kisub suveks kätte. Kõige ilusam.

8 kommentaari:

yrt ütles ...

Vabaduse maigul ja uue ootusel on raudselt kevadise iluga kõvasti tegemist. Mul pole ammu sellist kevadet olnud, kus õite nautimist ei varjutaks mõni kolepaha mõte, kasvõi selline lihtne asi, et peab mingit lolli tööd tegema või ebameeldivas seltskonnas või kohas viibima selle asemel, et kodus sireleid nuusutada. Nüüd äkki ongi sihuke kevad, et jalutan igal hommikul oma ärisse tööle totakas naeratus näol, sest niiiii ilus on! Inime ei tohi oma elus siukseid painajaid pidada, mis lihtsatest asjadest rõõmu tundmist blokivad. Ja tead, vist on nii ka, et mida vanemaks saad, seda rohkem rõõmu loodus igal kevadel pakub. See on kohe niisuke teema, et istuks maha, võtaks klaasi veini ja arutleks hommikuni. Kuskil sirelite vahel, muidugist:)

Anonüümne ütles ...

Mul on Sinu üle hea meel😊

Lendav ütles ...

Jah, need pisiasjad... Hetkel on veel selline pisiasi, et olen kolmandat ööd järjest tööl. Aga iga päevaga tuleb vabadus lähemale.

Mis ma selle vabadusega siis peale hakkan, ei teagi kohe. Või tegelikult... tean küll. Kaks karu olen lubanud saagida, siis veel ühe pingi ja küllap meenub veel mõni ammune tellimus või lubadus.

Lendav ütles ...

Lgp. AlGusti! Tänan poolehoiu eest ja ekstra kaheksaharuline lõhnav sireliõis Sullegi!

mustkaaren ütles ...

Seda ilu ja rõõmu endasse ahmida niipalju, kui võimalik. Elu on niigi kole ja tappev. Las olla siis väheke muru ja lillilõhnagi.

Anonüümne ütles ...

Aitäh! Ma saadan omalt poolt õnne vastu ka:)

Anonüümne ütles ...

Õige mitmendat korda tulen siia sõnajalapilte vaatama.
Ohh, kui tore oleks neid mingisse materjali voolida. Nii graafilised, samas vormikad, kurvikad, voolujoonelised, meelad. Ma loodan, et Sa tegid pilte ikka kymneid kordi rohkem kui 3.
K.

Lendav ütles ...

No mõned pildid jõudsin teha, aga mitte liiga palju. Paremat fotokat tahaks... Sellist, mis oleks nagu peegelkaamera, aga väike, et jaksaks kaasas kanda. Leidsin ka. Ainult ligi 300.- € on puudu.