laupäev, 3. mai 2014

Pool kaks öösel...

...on õige aeg tööst kirjutada.

Ei või öösel töötamist kannatada. Aga pole hullu. Täna on viimane öö, siis on 2 päevavahetust veel jäänud ja siis tuleb lausa 2 nädalat puhkust.

Töö näib võtvat kuidagi liiga palju aega ja energiat ja tähelepanu. Jääb mulje, nagu ma elaksin selleks, et töötada. Tegelikult peaks ju üldiselt vastupidi olema?

Kus veedab inimene kõige suurema osa oma argipäevast? No, ütleme, et inimene magab 8 tundi ööpäevas ja käib täiskohaga tööl. Seega on ta voodis ja tööl samapalju, ainus vahe on, et voodis ollakse tavaliselt uinuvas olekus, aga tööl siiski loodetavasti teadvelolekus. Veel liikleb inimene töö- ja kodu vahel, käib toidupoes ja... natukene nagu jääks üle ka kodu, pere ja hobide jaoks. Aga kui ma olen küllaltki vähenõudlik inimene, mul pole teab mis kalleid vidinaid, soojamaareise jms luksuskaupa vaja, kas ma saaksin siis vähem töötada ja rohkem oma perele ja hobidele kulutada? Paraku tuleb välja, et ei. Lihtsalt eluspüsimiseks tuleb meie kliimas päris suuri pingutusi teha - katus peab ju pea kohal olema ja banaan siinmail aastaringselt võsas ei kasva.
Töö ori olen.

Eks tööl on häid asju ka, näiteks alates eilsest on meil siin kasutusel uus broneerimis- ja kassaprogramm. Algus on muidugi raske, sest see imeasi jõudis meie arvutisse täpselt pool päeva enne, kui see täies mahus kasutusele võeti. Harjutamise aega pole nagu olnudki ja vigu (valed hinnad, puuduvad kaubad või teenused jms) leiab kindlasti veel tükk aega. Sellegipoolest on rõõmustav, et kõigile meie eelmise programmiga tekkinud küsimustele on vastatud ja kõik, mis eelmises idiootlik või võimatu oli, on võimalik.

Aga uus töökõlblik programm ikkagi ei kompenseeri seda, et ma tahan öösiti omas voodis magada.

Ah jaa - üks värske soodustus veel - töötajad võivad igal tööpäeval saada automaadist ühe kuuma joogi. Tasuta. Aga ikka tahan koju magama. Jonnakas olen.

5 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Minu kaastunne.
On aeg jätta orjamine noorematele ja tugevamatele, lisakausike sibulasuppi päevas ei ole väärt igapäevast kivi alla jäämist, ytles Mooses ykspäev, ja lahkus Egiptusest.

Lendav ütles ...

See Egiptus jääb mul selja taha. Niipea, kui seadusega ettenähtud kuu aega mööda saab.

Anonüümne ütles ...

Oo, milline uudis! Tahaks kohe lähemalt teada saada:)

Lendav ütles ...

Paber on veel viimata. Esmaspäeval teen selle tüki ära. Kannatus läks viimase kahe tööpäevaga lõplikult katki, nüüd olen natukeseks puhkusel. Ega muid uudiseid nagu polegi...

mustkaaren ütles ...

Vii ära jah. Ega muidu jäädki liivakiviplokke tassima ja odavaimat suppi lyrpima, (moraalses mõttes" pealuu lõhki ja selg kepihoopidest mõlkis.