neljapäev, 7. veebruar 2013

Kindad

Jutu lisan hiljem juurde. Vaadake niikaua niisama.

---

Nüüd siis natuke juttu ka. Kudusin need kallile sugulasele juubeliks. Värvivalik on selline, kuna teisi enam-vähemgi kokkusobivaid toone peenikest lõnga kodus lihtsalt hetkel polnud. Hall lõng on alpaka, teised on tavalised villased. Puna-valge-rohelisega on Rannu vöökiri (juubilar on sealt vallast pärit). Varrastel oli 100 silma (25 igal vardal). Rohkem nagu ei oskagi midagi öelda... Ainult seda, et kudusin need jälle käigu pealt edasi-tagasi-ümber mõeldes, mustreid valides, kasvatades-kahandades. Minu esimesed kiiluga pöidlad. Aega ma täpselt ei mõõtnud, aga hinnanguliselt kulus kindapaari kudumiseks 35 tundi*.

Järgmised tahan seentega värvitud lõngast kududa - mul on roosakat ühekordset lõnga :) Millise lõnga sellele kõrvale saan, pole veel teada.

*Kui keegi on huvitatud, siis ei, ma ei ole nõus kirjatud kindaid müügiks kuduma. Ainult kingituseks ja oma vabal tahtel. Ma ei tea ühtki inimest, kes oleks nõus peenemustrilise villase kindapaari eest 100.- maksma ja alla selle hinna see töö ära ei tasu. Kui su vanaema veel koob, "tasuta", siis tea, et su vanaema teeb sulle hindamatuid kingitusi. Selle üle, kui häbematult odavalt tahetakse käsitööd kätte saada, ma parem ei virise. Ei ole mõtet närvirakke kulutada - need on mulle samamoodi hindamatult kallid.

5 kommentaari:

yrt ütles ...

Ossa raks, kui palju mustrit! Ja sellest pöidlateost ei saa ma üldse mitte midagi aru.

Anonüümne ütles ...

Toredad kindad, retspekt! Kuigi muster on t2iesti kaanoneidmurdev ja t6en2oliselt haavab ortodoksseid etnokindaspetsialiste:P on see nii tore.
Minu lemmikdetail on p8ial. Ja v2rvivalik on njummi.
K.

Anonüümne ütles ...

Sõnatu:)

Fideelia ütles ...

Ma ei tea kindakudumisest ega kindamustritest midagi, aga väga ilusad kindad said sul valmis.

Morgie ütles ...

Võrrratu!