esmaspäev, 8. oktoober 2012

Jälle seened

Eile kulmineerus minu sellesügisene seenevaimustus kinoskäiguga. Eelmine kinokülastus on jäänud lugematute aastate taha...

Filmist ei taha ma midagi rääkida. Vaadake parem ise, on vaatamist väärt küll.

Selle asemel tahaks hirmsasti üles riputada seentega värvitud lõngade pildi, aga ma ei leia fotoka juhet üles!

---

Haa! Tuli meelde, et ülemusel on ka Olympus, tavaliselt vedeleb siin kabinetis, ehk sobib juhe? Ei sobinud, aga hädapärase pildi sain laenatud aparaadiga tehtud. Ma tean, et mul on terve hulk pilte lubatud üles riputada, küll tuleb ka nende kord. Mul on lihtsalt viimastel kuudel pidev probleem tehnikaga - erinevad jupstükid ei taha kuidagi kokku sobida. Minu armas nunnu Lacie 500GB kõvakas ei suvatse ühilduda mu tööarvutiga - mingi viirusetõrje leiab, et mu pildid on hullult ohtlikud ja üldse ilge saast... :(

Proovisin veel üks kord - nüüd tegi arvuti otsekohe iseenese tarkusest restardi, siis soostus möönma, et mingi jubin on külge haagitud, aga see on nii jube ohtlik!!! Aga kahjuks ma ei saa veel parimaid pilte üles sättida, sest need on ikka veel fotokas ja - mäletate? - mul pole siin juhet. Kusiganes see ka ei vedele.

Seenevärvi lõngad. Enam-vähem õigete värvidega vist (õige-õige natuke mahedamad toonid on tegelikult). Need on pisikesed kerakesed värviproovidega, kodus on 4 suurt värvitud vihti ka :)  Kolm erinevat seenesorti, katsetused maarjajääga, äädikaga, vaskvitrioliga. Raudvitrioliga pole veel jõudnud proovida.

Kahju, et juba nii külm on ja seened enam eriti kasvada ei taha... Ma just sain hoo sisse...

Ega keegi ei tea, kustkohast võiks saada kaneelpruunikut? Kakaopruunik kõlbaks ka? Sellega saab lõnga lillaks! Keetmine saaks muidugi huvitav olema, sest värvi saab selle seene seest kätte nuuskpiirituse abil ;)

10 kommentaari:

viidik ütles ...

Aga filmi nime võiksid ju ka nalja pärast ikkagi kirja panna. Kuidas me muidu vaadata teame?

Lendav ütles ...

Millest ma siin juba pikemat aega jahvatan? Ikka seentest ja nende korjamisest.

Seenelkäik.

Mille peale google tõlge ütleb: "fungus gear" :)

mustkaaren ütles ...

Seened on tore. Kahjuks on Tartu linna ymbruse metsad peene-peene kombainiga seene- ja marjapuhtaks roobitud (kontrollitud), aga kaugemale jahile s6ita ei ole m6nus ega tulus, yks imeline seenerada mahaj2etud turbarappa aga on kahjuks nii kinni kasvanud, et autuga viimast 5 km enam s6ita ei saa.
L6ngad on ilusad. Palju l6ngu annab meeldiva turva- ja kyllusetunde.
c) mida Sa neist kuduma hakkad?

Fideelia ütles ...

OMG, seentega värvitud lõngad, nii nummi icic. ;) OK, rahu, ainult rahu. Ilusad looduslähedased toonid, keskkonnasäästlik värv. Kas seentega värvimine on aeganõudev?

Lendav ütles ...

Kõige aeganõudvam on leida mets, kus on värviseeni. Muidu võtab üldjuhul pisut rohkem aega, kui poevärvidega värvimine - seentest tuleb ka värv välja keeta (mõni liik siiski ei vaja kuigi pikka keetmist).

Ma ei tea veel, mida ma kuduma hakkan. Esialgu ma lihtsalt oman neid, see on ka hea tunne :)

Morgie ütles ...

Kas su fotoka juhe on ikka veel kadunud? Kas see ots, mis fotokasse käib on paksem kui ülemuse olümpuse juhe või peenem?

Vabalt võib juhtuda, et kui on paksema otsaga, siis mul sahtlis vedeleb mingi selline juhe.

Teine võimalus on võtta fotoka mälukaart fotokast välja ja torgata kaardilugejasse. Mõnel arvutil on see iseenesest olemas. Mul vist vedeleb üks väline kaardilugeja ka sahtlis.
Ega tali ei saa taeva jääda ega pildid fotokasse. Anna märku.
------
Hosemaria, milline robotivastane kood mulle praegu sattus: cepitaly!

Lendav ütles ...

Peenem on. Küll ta kuskilt välja tuleb. Mõni seljakotitasku või lauasahtel vms.

Sain pildid fotograafist sõbranna juures karbikesse topitud - tal on sobiv riistvara olemas.

Kui töö juures kogemata aega juhtub olema ja arvuti suvatseb karbikese vastu võtta, siis saab siia ka pilte. Homme. Võibolla.

Skarabeus ütles ...

Võrratu seenelõng.Uskumatult asjalik inimene!Huvitav,kas värv püsib "kampsunit pestes" peal edasi...?

Lendav ütles ...

Seentega värvitud lõngad hoiavad täitsa hästi värvi. Mina peitsisin omi veel ka maarjajääga, see ka aitab värvi kinnistada.

Skarabeus ütles ...

Sinusuguste peal püsib eesti hing...