esmaspäev, 16. aprill 2012

Mütsilised* lood

Eriti mütsilised on lood ilmaga. Ilus-kole-ilus-kole... Otsustagu siis ometi ükskord ära?! Ülepäeva niiviisi teist külge keerata ei ole ilus.

Mütsilisi (Murphy) seaduspärasusi sai ka kontrollitud. Reedel pesin auto puhtaks (esimest korda sel kevadel). Laupäeval käisime tädipoja juubelil Kurgjal. Et ikka sõitu huvitavaks teha, lõikasin otseteed minna... Nii õudset teed polnud mina varem näinud. Ime, et kinni ei jäänud. Nüüd on autokatus ka porine (enne pesu ei olnud).

Mütsika (absoluutselt mitte-Murphy) otsene näide on see, kuidas paari tunni jooksul üks üsna korralik puukujude tellimus ära langeb (või päris pikalt edasi lükkub) ja asendub sujuvalt veel suurema tellimusega... Ma pole talv otsa sae poole vaadanud, väike hirm on.

Äärmiselt mütsiline on elektrooniline broneerimisprogramm, mida meile siin õhtuti õpetamas käiakse. Juba kolmas tund sai mul läbi, ikka veel ei jaga suurt tuhkagi... Iga kord, kui selle lahti löön, lööb see mind pimedusega vastu. Ei saa enam eestikeelsetest sõnadestki aru. Me peame selle programmiga varsti päriselt tööle hakkama, selle mõtte peale tuleb tahtmine pea jaanalinnuna vaiba alla peita ja kujutleda, et mind ei olegi olemas. Mis sellel vanal süsteemil viga on, mis praegu kasutuses on?! Paber, pliiats, alati kustutatav ja ülekirjutatav, kõik kohe silma ees (või teise paberi peal), ei miskit keerulist! Aga ei, selle asemel on vaja oma silmi, närve ja eneseväärikust rikkuda ebamugavalt keerulise õudusega! See on see mütsiline progress, mis peaks elu lihtsamaks muutma.

*Mütsikast on põhjalikumalt kirjutanud Pratchett, mis raamatus täpselt, ei mäleta, aga vist oli see Nanny Ogg, kes sel teemal sõna võttis. Teadjamad parandagu.

2 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Asjad t88tavad paremini, kui nad sisse lylitada. V6i - v2lja (kui on lootusetu jura) :P
Autopesemise j2rgne poristumine on osa inimese p6hialustest ja sotsiaalmatemaatikast (millest v6ib aimu saada Asimovi teadusteostest nimega "Asumi triloogia") Ma ei tea yhtegi inimest, kes poleks sellega kokku puutunud.
Lootusetu materjalipedena m6tisklen selle yle, et miks inimesed suuri, j2medaid palke peeneks pudiks l6igta tahavad. Oleks siis teeks laia planku, l2heks hinnad normaalsemaks jne, v6i teeks puust kuradeid, oleks ilusam, aga ei. Ikka saekatrisse ja v2lja tuleb rekkat2is liiste linnainimestele, b88.

Morgie ütles ...

Mu meelest käib autopesujärgne poristumine ühe teise teooria järgi, "tegelikkus on isetervenev", ütles ajarände arendav teadlane väikese neandertaallaselapse hoidjale ühes (ikka-jälle) Asimovi novellis.

Ilmselgelt on auto loomulik olek "porine"