pühapäev, 8. august 2021

Järgmised

Vetevana sai Paisjärve äärde. Vana oli juba väga väsinud, noor ehk jaksab rohkem. Eelmine oli Enrico Peldi saetud, materjaliks hiiglajäme pappel. Küllap ta oleks veel vastu pidanud, kui ta vahepeal kellelegi ette poleks jäänud ja seetõttu pikki kuid Elva jões ulpinud. Uus on küll mõnevõrra kehvem, aga lehisest, millest võiks loota oluliselt paremat vastupidavust. 

Selle rehepapi saagis Jüri Undusk. Pingi teise otsa all ei kössita mitte kass, vaid kassi kuju võtnud halltõbi. 


Hallan Kivisaare virvatuluke.
Ussikuningas, autor Hallan Kivisaar.



 

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui palju Eestis niisuguste kujude tegijaid, saagijaid, nikerdajaid umbkaudu on? Tundub olevat väga levinud või levima hakkav tegevus, kellele elukutse ja teenimisvahend, kellele hobi. Aga siin näha olevaid töid jälgin alati huviga, mis sest et mul endal kunstnikukätt pole. Aitäh!

Lendav ütles ...

Tegijate hulka ei oska öelda, tõenäoliselt on see viimastel aastatel mõnevõrra kasvanud. Varasemalt oli Varbola Puu see üritus, kus sai umbkaudugi aimu, kes veel valdkonnas tegutseb, aga paraku on ka see üritus väsinud ja sel aastal jälle ei toimunud.

Eks need trendid, mis maailmas on, jõuavad interneti vahendusel ka aegamööda siia, võetakse malli Ameerikast ja Euroopast ja ka Aasia ja Aafrika kujuritelt. Tööriistadki arenevad järjest edasi, spetsiaalselt puuskulptuuride tegemiseks loodud freesid ja saed jõuvad aasta-aastalt järjest paremini internetikaubanduse kaudu meieni. Selle 15 aasta jooksul, mis ma olen olnud valdkonnaga seotud, on väga palju võimalusi juurde tulnud. Eks see kajastub ka järjest laienevas huvis ja kasvavas hobitegijate ning profesionaalide hulgas.
Tänan heade sõnade eest!

Enrico ütles ...

Sa Anni oled ikka ülitubli! 8)

Lendav ütles ...

Oh, mis mina. Sinu saetud Jaagup ja Surm olid punased sipelgad istumise alla saanud, teen nüüd vanade järgi uusi kujusid ja näen hirmsat vaeva, et ei tuleks oluliselt kehvemad, kui Sinu saetud. Kahju, et Sa enam ise selle tööga ei tegele, muidu oleksime saanud näha päris uut ja veel vingemat varianti muinasjutust Kuidas Jaagup surma tüssas. Nüüd on ainult algse hale koopia tulemas.

Enrico ütles ...

No tulebki ju uus ja vingem, jään oma arvamuse juurde 8)....