reede, 23. veebruar 2018

Kapsakeldris...

 ...on näitus. Just käisin avamisel. Kaks parimates aastates meest otsustasid kuu aega tagasi vabariigi aastapäevaks näituse teha. Mõne sõbra abiga on nad kokku ajanud fantastilise hulga 100-80 aasta vanuseid originaalfotosid, alates vabadussõjast ja lõpetades vabadussõja ausammaste galeriiga. Kui Esta mind avamisele kutsus, ega eriti ei viitsinud, aga noh, siinsamas kõrvaltänavas ja olgu. Läksin. Tagasi tulles helistasin esimese asjana oma emale, et ta homme näitusele tirida ja tütre võtame ka kaasa.
 Kuna mul fotokat kaasas ei olnud, tegin ainult dokumenteerimiseks mõne kõpsu telefoniga.
 Sõber korravalvur (1938. vormiga). Nime kahjuks ei tea.
 Beeži pintsakuga mees on Margus Tigane, üks näituse autoreid.
 Tõend sellest, et üks Elva vanimaid hooneid - praegu postimaja, kunagine Uderna postijaama kõrts ja vahepeal olnud ka alevivalitsuse residents ning kool, telefonikeskjaam ja mida kõike veel - on suurepärane maakividest hoone. Kahju, et ta praegu on ilmetuks krohvitud.
Siin plakatil on kõik vajalik info - tulge näitust vaatama, äge on!

---

Ise olen selle aastapäevaga nii palju seotud, et tegin Konguta rahvamajja kaunistusi. Koos Maarjaga. Kuna kaunistused on plaanis pikemaks üles jätta (juhataja arvas, et terveks aastaks), võtsime ka natuke rohkem aega nende tegemiseks, nii et osa ilust trükime krohvitud korstnajalgadele alles tuleval nädalal - no ei jõua nii äkki kõike, kui tööd pakutakse vaevalt 10 päeva enne aastapäeva ja meil omal ka ju muud tööd-kohustused. Paar pilti (jälle selle lahja telefoniga)  meetrise läbimõõduga õnnetähtedest.
 Saali sai 2 pidulikku kaheksakanda.



Fuajee seinale sinine kaheksakand.
Kui me trükitöö ka tehtud saame, näitan jälle pilti.

Homme on plaanis metsas käia, siis ema ja tütrega (ja ehk tuleb ristiemagi kaasa) eelpoolreklaamitud näitusel ja üks heategev näputöö on ka teoksil. Ei mingeid pingviine ega paraadi (mul pole telekatki). 100 või mitte, minu kodukant elab mul iga päev ja ikka hinges. Palmsest Missoni, Vilsandilt Vasknarvani. Valgutast rääkimatagi.

Ps. kes saab fb-st vaadata, siis siin on mõni parem pilt näituse avamiselt: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=777920929059799&id=100005256975919&pnref=story

3 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Sinne on väga ilus :)

Anonüümne ütles ...

Vat kui hea, kui sõpradel on ideed, kapsakelder ja võimalus oma ideid samas keldris teostada ;)

mustkaaren ütles ...

Väga ilus kelder, ja näitus kindlasti elupõnev.
Need tähed võivad vabalt terve aasta yleval olla, on inimestel peale tyhjade klaasseinte midagi vaadata.