esmaspäev, 9. oktoober 2017

Kutse mudamaadlusele

Mul on abipalumine millegipärast hirmus raske. Juba oli tahtmine voodi alla pugeda ja teha nägu, et mind ei ole ja üldse. Aga.

Kui seda kirjatükki juhtub lugema mõni inimene (eelistatult meesterahvas, sest statistiliselt on meesterahvastel musklirammu rohkem, aga ma ei diskrimineeri sooliselt - igasuguse abi võtan vastu), kes tunneb, et ta võiks ja saaks mind aidata, siis võib siia kommentaaridesse või veel parem - mulle otse teada anda. Nädalavahetuseks on planeeritud vundamendi valamine. Ilm on (pehmelt öeldes) kõik ära s****nud, nii et kahest mehest, kes kindlasti tulevad, jääb väheks. Vaja kruusa kühveldada ja poriga maadelda. Ning saalungit kokku klopsida ja segumasinaga mängida. Kui ei tule laussadu (ptüi-ptüi-ptüi), koguneme reede hommikul Taga tallu ja pühapäevaks peaks midagi valmis olema. Abi on teretulnud ükskõik mis ajal alates reedest kuni pühapäevani.

Ilmad ei näita paranemise märke, seetõttu on esialgu plaanis see ekstreemüritus. Pole paremat aega oodata, maa kõvemaks ei lähe, ainult pehmemaks. Ja vastu talve on see töö vaja ära teha. Laussaju korral tuleb üritus vist siiski edasi lükata, lõpliku otsuse mudamaadluse toimumise aja suhtes (kas see või siis järgmine nädalavahetus) teeme kas kolmapäeval või neljapäeval olenevalt ilmateatest. Kraavi kaldad peavad ka ikka kandma, kui kõik vettib lähema paari päevaga läbimatuks sooks, lükkame ürituse ka nädala või paari jagu edasi.

TÄIENDUS! MUDAMAADLUSEKS PLANEERITAVAD KUUPÄEVAD ON 20.-22.OKT!

Kui tahad jätta omale sellest sügisest unustamatu mälestuse, anna märku, et teaksin supipaja liitreid arvutada. Pakun suppi, tõenäoliselt ka praadi ja magustoitu, võimalust mängida saviga, liivaga, kruusaga, tsemendiga, vihma- ja põhjavett (loodetavasti on vihmavett ja üldse vett vähem), head seltskonda ning parima jõusaali väärilist trenni. Soovi korral võimalust õhtul trummi lüüa. Öömajavõimalust, kui saad ja tahad mitmeks päevaks jääda. Sauna ja dušši.

Kohtumiseni!

12 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Ma ei olegi sel labidahooajal mõnda oma jäset ära väänanud, rebestanud, lõiganud või kukkunud, nii et võtan oma lemmikmeh... labida kaasa ja annan oma tillukese panuse.

konn, lendav konn ütles ...

Sellise pisikese massinaga kavatsete segu keerutada? Kui suur betoonitööde maht on? Kablis käis londiga massin, pütitäie (6 m3) valuks kulus aega ca 2 tundi ja betooni kant maksab ca 70 € + transport. Raketis ka peale tuleb? Armatuuri kuhugi? Väikese mikseriga "käsitsi" tehes läheb igatepidi kallimaks.

Lendav ütles ...

Maht on väike, selle paari kuubi jaoks ei tasu londistet kohale ajada. Ja hetkel ei kannaks ka õu sellist elukat. Kõige hullem on hetkel hoopis pidev vihm ja savi plödiks muutumine ning varisemine. Ja see asjaolu, et üheski lähemas karjääris ei ole juba 2 nädalat koppa olnud. Kust ma kildu saan? Sula savisse ei ole mõistlik betooni valada, killupatja on alla vaja. Juhe on juba ammu kokku jooksnud, aga ma ei ole siiski lootust kaotanud veel. Esimene lootus kildu saada on ülehomme, aga see on sama kahtlane lootus nagu ilmateade. Saalungilauad klopsitakse homme kilpideks kokku, armatuurraud on olemas. Sõbrad on stardivalmis. Kuidas see kõik täpselt toimuma hakkab, teavad mehed, kes seda tööd varemgi on teinud. Kui ainult kopp karjääri tagasi tuleks...

mustkaaren ütles ...

6x70=420€ pluss transport. Minge perse.

konn, lendav konn ütles ...

No kui paar kanti, siis saab ka 100 liitri kaupa muidugi segada. Kaaren - aeg maksab. Olen oma valgete kätega üsna mitu põrandat ja vundamenti valanud ja ise segades oleks selle töö jaoks läinud 4...5 tööpäeva, nüüd sai sisuliselt ühe pärastlõunaga ühele poole. Muidugi - alus oli eelnevalt valmis.

mustkaaren ütles ...

Jaa, jaa, aeg maksab. Minu aeg on, vabandage väga, tasuta. See õnnetu 470€ on mõnele inimesele terve pere kuu elamise, arvete ja toidu raha. Olen ka ehitusel töötanud ja mulle ei pea neid asju õpetama, unusta ära, et naised on lollid ja neid peab õpetama.

Lendav ütles ...

Ka minu aega ei saa kahjuks rahalise vääringuga mõõta - pole mul oma aega kallilt kellelegi müüa. Et siis selle kalli raha eest kiirelt ehitada. Minu ehitus saab olema pikaldane ja vaevaline, kahetsusväärselt alamakstud töötajatega (maksan üldiselt supi ja saunaga). Aga! Ma ei kavatse mitte alla anda. Nii palju kui võimalik, pean ise tegema. Nii palju kui võimalik, otsima ehitusmaterjalide jääke, kõlblikke lammutusjääke jne. Sest rahakott on vastikult õhuke vaatamata sellele, et eelmine suvi sai palehigis tööd (haltuuraotsi) rabatud. Laenu mulle ükski pank ei anna ja madalapalgalisel üürikarotil ei ole ka olnud varem võimalust suurt midagi kõrvale panna. Lapsedki veel alles koolides, pole nad veel saanud tööinimesteks ja oma rahakotile. Nii ei jää hetkel üle muud, kui talgutööd ja odavlahendused. Kui mul oleks piisavalt ressurssi, siis ma laseks kõigepealt selle sissesõidu ja osa õue korralikult killuga ära täita, et keltsamineku ajal ja suurte vihmadega kaelani porri ei upuks. Ja üldse. Aga praegu ei jää üle muud, kui kummikud jalga panna ja kohanduda oludega. Küll see õu ka kunagi korda saab, hiljemalt peale seda, kui mul katus peal ja seinad ümber.

Kuulasin siin oma ema jutte sellest, kuidas nad mu lapsepõlvekodu ehitasid. See on jube suur koloss, täiskeldriga ja valatud vahelagedega kuni pööninguni. Ehitasid ema ja isa kahekesi. Segumasina said nad siis, kui esimesele korrusele hakati lage peale valama. Sinnamaani - kogu vundament, kelder, keldri lagi jne, segasid nad KÄSITSI. Isa arvutas hiljem välja, et kogu maja peale on kulunud 45 tonni tsementi. Palju see betoonis teeb, ma ei teagi kohe. Juubeee. Vat see on jube. Mul on selle kõrval väike, lihtne ja vähese töövaevaga onnike plaanis.

See on vana tõde, et vaene inimene kulutab kokkuvõttes ikka rohkem raha kui rikas, sest valikuvõimalused on vaesel viletsamad. Mina igatahes võtan tänuga Lendava Konna nõuanded vastu, ka sel juhul, kui ma neid seekord reaalis kasutada ei saa :) Ja ülima tänuga võtan vastu Kaarna labidatunnid ja õhtused kidrariffid. Praegu on ju vaja vormistada ainult üks vundamendinurk, suurem osa vundamendist on õnneks juba olemas.

konn, lendav konn ütles ...

Aitäh, Anni - ja edu!:)
Kaarna feministeeriumi-purskest ei saa küll aru, aga ilmselgelt on see mu sooneutraalsust eitavas ja isasust afišeerivas peakolus kinni:P

mustkaaren ütles ...

Konn, mis sul viga on? Me ei tunne isiklikult, aga vaata, tänu minu nö feminismipursetele on mul ja mu lastel oma katus pea kohal, kitarrid ja võimud seinal ja vallakeskuses, koolis, seenel ja haiglas käimiseks mootorhobune istumise all. Lõuna-Eestis ei too yhele koledale keskealisele naisele neid asju keegi niisama kätte, ja enda myymisest sellena, kes ma EI ole, ei tule kahjuks midagi välja. Olen kah padufeminist, on põhjust.

notsu ütles ...

Konn, tahad ma tõlgin? sa pakkusid pmst miinimumpalgaga inimesele välja, et "kuluta oma terve kuu sissetulek masina üürimise peale". selle peale tuli pahane reaktsioon. see oli koht, kus sa arvasid, et teised pole kasusid-kahjusid piisavalt kaalunud ega oska oma aega väärtustada. selle peale sai Kaaren veel pahasemaks, sest oma aega võib vähese rahaga inimene küll väärtustada, aga kui on vaja midagi ära teha, siis ei ole tal tüüpiliselt lihtsalt muud valikut. ühesõnaga, sa eeldasid, et su vestluskaaslased ei oska mõelda, aga tegelikult oskavad, lihtsalt selle alternatiivi on nad hetkel võimatuna kõrvale heitnud.

iseasi, kas su eeldus tuli ettekujutusest, et "naisterahvad, mida nemad ka teavad," aga kuna naisterahvad puutuvad sellise ettekujutusega tüütult sageli kokku, siis kipub seliline mulje jääma.

vt ka VVN hiljutine märkus "mehed pakuvad lahendusi ja naine kuuleb "sellele, sellele ja sellele ilmselgele lahendusele sa ei mõelnud, ma nüüd pakun neid sulle, targem nagu ma olen" ja neil on "fakk, muidugi mõtlesin sellele, sellele, sellele, tollele ning tollele takkapihta, ning kategoorisin need võimalike lahendustena ebasobivaks. Äkki ei peaks mind lolliks, kui see oled SINA, kes asjadest vähem teab?!""

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=8064438115777027902&postID=7253344260669784110

antud juhul tähendab "asjadest" näiteks "ehitamisest nii, et samal ajal tuleb miinimumpalgaga kolm inimest ära toita".

notsu ütles ...

... ehk teisisõnu, sa küsisid "a kui teil leiba pole, miks te kooki ei söö?"

Lendav ütles ...

Selle koha peal võiks pikalt-laialt vestelda sellest, mis siis on tegelikult tasuvam või odavam? Meenub lugu sellest, kuidas naine läheb töökotta ja laseb teenuse korras vahetada autol õli. Ooteajal ostab tassi kohvi. Mees aga mõtleb - kesse sellise teenuse eest maksab?! ja ostab õli ning filtri. Pluss kuuspaki. Läheb koju, ei saa vana õlifiltrit kätte, torkab selle kogemata katki, siis selgub, et uus filter ei klapi. Vaja poodi minna. Aga vana filter on katki, autot ei saa kasutada. Mees peab võtma takso, et minna poodi õige filtri järgi. Jutt jätkub, kokkuvõttes on mehe kulud vähemalt 2x suuremad, kui naisel, kes maksis "tarbetult" teenuse eest. No vot. Mina olen paraku selles seisus, kus ma toimetan nagu see mees. Tõenäoliselt oleks odavam lasta suurem osa töid teha professionaalidel, tööd saaks tehtud kiiresti ja ei ilm ega oskamatus ei saaks mulle käru keerata. Paraku saan raha käia välja väikeste summadena (sest suuremaid ei ole korraga kuskilt võtta) ning kokkuvõttes teeb see kogu projekti kallimaks. See tähendab, et õigus on nii Kaarnal kui ka Konnal. Antud juhul on esmaste tööde maht nii väike, et selle jaoks ei oleks olnud mõistlik valmis segu tellida. Küll aga keeras käru ilm ning teiseks kopamees, keda ei saanud kohale mitte ilusa kuiva nädala alguses, vaid alles lõpus - just enne suuri vihmu. Ja kruusa kättesaamatus. Kõike kokku arvestades olen juba ainuüksi bensiini sõitnud maha rohkem, kui ma oleksin osanud unes ka näha. Elan ju objektilt 40km eemal. Saan seal kohapeal ka öömaja, aga tööle tuleb tööpäeviti Elvasse tulla, midagi pole teha. Igatahes on mõtteainet, kuidas edasisi töid korraldada nii, et enda elu keerulisemaks ei teeks.

Nii. See oli nüüd minupoolne väike selgitus. Tahan siia lõppu öelda, et saan Konnaga väga hästi läbi ja Kaaren on sõbranna, kellele võib alati kindel olla - palun minu blogi sabas mitte üksteise kõrisid läbi närida. Kaaren, ma tänan südamest, et sa oled valmis mind vapralt kaitsma, aga Konna eest ei ole seda teps mitte tarvis teha. Sellega loen teema lõpetatuks ja sulen siin all kommentaariumi.