neljapäev, 24. august 2017

Saepurust ja tolmust

Üleeile sai kiiresti näritud pisiskulptuur sünnipäeva tarbeks. Künnapuu, ainult saetöö, lihvimata.
 Aga enne seda sai ikka suuremaid töid ka tehtud. Nikolai Pärna pink sai läinud nädalavahetuseks Rannu parki kohale viidud. Avamine saab olema kunagi hiljem.




 Et saepurutegemine liiga üheülbaliseks ei läheks, pakkus elu uusi väljakutseid, seekord ametlikust töökohast. Nimelt on koolimajas remont, 1.september on kohe-kohe tulemas ning maja oleks vaja remondijääkidest puhastada. No anti meile mõned klassid kätte, kus remondimehed pidid olems töö lõpetanud. Puhastasime ilgest remonditolmust lambid laes, seinad, aknad, kõikvõimalikud liistud ja ääred, lauad, toolid, põranda ja pidime hakkama klassi ust kinni teipima (et koridorist uus tolm otsekohe sisse ei tuleks). Ja - trahh! - lakke tuli auk ning päike hakkas sisse paistma. Kraanikauss krohvi täis ja ruum jälle tolmune! Maivõi! Viimase nädala jooksul on seda juba kolm korda juhtunud, kaks viimast korda paar päeva peale ruumi kinniteipimist! Vanduma võtab!

Majas remont veel kestab. Terve vent-süsteemi uuendamine ning fassaadiremont ka. Katuselt loobitavast ehitusprahist purunevad aknad ja. No ei taha. Mitte ei taha mõttetut tööd teha. Kõige parema meelega laseks ehitajatel töö lõpetada, ootaks kuni nad oma kolaga objektilt lõplikult kaovad ja siis võtaks selle koristuse ette. Aga ei, kohe on vaja ja lolli tööd on ka kellelegi vaja. Täna oli see "tore" päev, kui kuulsime ülemuselt, et meile varasemalt vihjatud palgalisa tavalisest raskema töö eest (remondijärgne koristus on jäle) ei saa - saamegi oma absoluutse miinimumi ja peaksime selle üle õnnelikud olema.
 Aga nagu Kaaren ütleb - "selle peale ma ketran". Ketran siin enne eelpoolnäidatud pingi paigaldust jalgu alla sobitada, kraanajuht Valdur tegi pilti.
 Mul polegi õnnestunud varem päris küliti maas saagida.
 Siin veel paar moblafotot Rannu pargist. Ma ei suuda neid siin ajaliselt õigesse järjekorda tõsta, blogger on selle koha pealt jube tüütu.
 Ma panin endale ka piduriided selga, peaaegu nagu leerikleit, eksole? 😁
 Selle hirmsa tolmutamise ja saepuru peale sai natuke ära ka käidud. Lihtsalt. Esimene peatus teel Pärnumaale suvalise kraavi ääres. Mõnus metsik nurgake.

 Õhtukuma Krapi rannas.
 Ujusime meres, vedelesime niisama, siis hulkusime natuke lähikonnas ringi ja õnnelikul kombel meenus, et sealkandis pesitseb aeg-ajalt ka Lendav Konn. Konn oli kodus ning kostitas meid tee, kohvi ja veiniga. Blogisõbrad on armsad 😊

Aga siis keeras ilm ära, järjest tuulisemaks ning külmemaks. Olime saanud suve viimastest sabakarvadest osa, hea et niigi...
Tänane tegu - kaks armastajat said kokku, daamil kena pitsiline kübar peas  kaela otsas ja härra meelalt tissi katsumas. Proua on päris ja vana, härra paraku plastmassist ning daamiga võrreldes noor, aga ega armastus küsi päritolu ega vanust. Noorpaar viibib alates tänasest jälle suhteliselt tolmuvabas keskkonnas.

Eks meil on siin neid uudiseid veel, meie noorem tibupreili sai eile nii vanaks, et teda võib hüüda juba päris kanaks. Maja, kus ma praegu (veel) korterit üürin, pandi jälle müüki. Saen järgmist tööd, kui valmis saan, näitan kindlasti pilti. Mis siis veel? Punaseõieline angervaks Venusta õitses nii ära, et ma pilti teha ei jõudnudki. Mairoos pingutab nuppe teha, ju vist ootab juba uut kevadet. Siilkübar ja floks teevad hea tuju (kui mul vähegi on aega aias neid vaadata). Mõned mehed ajavad aeg-ajalt südame täis (eelkõige ülemused, kes lisatasu maksta ei taha, aga vahepeal ka mõni muu mees). Mõned mehed (ja naised) teevad südame soojaks, ma olen õnnelik, et mul on nii häid sõpru.  Sellega olekski ehk paslik tänaseks lõpetada. Kohtumiseni!

7 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

:D :D :D aga see mõttetu töö koristamise vallas on raudselt karmavõlg :P

konn, lendav konn ütles ...

Remondikonn küsib - kas see peaks olema remonditud ruum, kus kanalitoru läbi lae läheb??
Tuleb need remondimehed Gena juurde praktikale saata:D

mustkaaren ütles ...

Kui suvel värskelt remonditud lagi terve pysib, siis sajab sealt talvel sisse terve lumememm (Kukemuna kandu vanasõna)
Need ehitajad peavad tappa saama, mitte palka.
Tore pingike, näeb välja väga pehme ja.
Annaks jumal, et pilvede hulk atmosfääris piirdubki nyyd mõnda aega värviliste päikeseloojangute jaoks vajalikuga, vihmapilvedest kyllalt - meie kandis hakkavad põllumehed juba ära uppuma.

MUHEDIK ütles ...

Nii tore, et igal puul ilus hing sees on ja veel toredam, et on olemas võlurid, kes selle välja suudavad nikerdada.
Ja eelneva taustal on üks remont köki-möki, las tegutsevad :D

Morgie ütles ...

Kuule, see ei lähe mitte.
Remondijärgne koristus ei ole tavaline koristus ja selle eest PEAB rohkem maksma. Teil seal miskit ametiühingut või töövaidluskomisjoni ei ole?

Lendav ütles ...

Konn, jah, see oli teoreetiliselt remonditud ruum. Paigaldati vent-süsteeme. Ühtlasi toimub ka fassaadi remont, mille käigus saab osa hoonest lamekatuse asemele madala viilu. Ja see konkreetne kanalka toru on katuse vihmavee äravool, mis paigaldati 1987. aastal, kui maja ehitati. Nüüd sõideti katusel traktoriga, kaevati ürgaegseid soojustuskihte üles ja ühtlasi lõhuti mõnedki äravoolud. Ja nii need ehitajad läbi lae tulevadki (koristatud ruumidesse). Kogu maja on praegu nagu bardakk, ühtki vent-torudega mitteseotud auku ei parandata - seda pidi tehtama järgmisel suvel. Vist.

Ühtlasi on palju nalja sel teemal, et koristatud ruumidesse ei tahaks ehitajaid enam räpatama lubada. Näiteks vetsud jms. No ja siis tuleb härra V., kes viimistlustöid koordineerib ja ka koristajaid kamandada üritab ning pillab selliseid pärleid, nagu näiteks: nad ei pea sealt katuselt vahepeal alla käima - vihma ka sajab, las kusevad katusel!

Anonüümne ütles ...

Pink on nummi, voolujooneline ja sõbralik :)
Tore, et tiheda töötegemise vahele mahub ka päikeseloojanguid ja ilusaid hetki.