pühapäev, 16. oktoober 2016

Ahh!




Käisime Laglega täna kontserdil. Nägin oma silmaga ERMi, näitustele küll ei jõudnud, aga seda elamust oli niigi väga uhkelt. Ise nad reklaamisid üritust nii:

Pärimusmuusikakontserdil annavad hea ülevaate soome-ugri rahvaste muusikast külla sõitnud ansamblid liivi Kāndla, karjala Istoki, mari Murseskem, komi Tomlun, udmurdi Ekton Korka, neenets Ruslan Salinder ning Eestis tegutsev udmurdi ansambel Jumšan Gur, mari rahvalaulik Anna Mišina ja udmurditar Maria Korepanova.

Väga erinevat muusikat oli, laulu, tantsu, väikseid näitemängegi. Üks Ungari ansambel oli ka, kelle nime ma siit nimekirjast ei leia. Meeleolu on, lühidalt öeldes, ülev.

Ekton Korka mehed hõljusid lava kohal, vägisi võttis endalgi jala tatsuma ning käed olid kontserdi lõpuks plaksutamisest täiesti tuimad.

Kogu etendusega mängis kaasa veel täiskuu, mis helendas läbi udupilvede kaugusse sirutuva ERMi taustal. Enne parklas autosse istumist tegime väikse tiiru värsketel pargiradadel, no lihtsalt ei raatsinud ära tulla.

Tahan tagasi...

5 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Võimas :)

HelveL ütles ...

Just, minugi esimene reaktsioon oli: võimas!

Eve Piibeleht ütles ...

Ma tahaksin ERM-i niimoodi tulla, et ei peaks läbi jooksma, vaid saaksin rahulikult süveneda. Eks näis, millal selline aeg tekib.

Anonüümne ütles ...

Tõeline vedamine sellisele vägevale kontserdile sattuda! Ugrimugri maailm on väga põnev ja salapärane, me eestlased oleme ka natuke šamaanid, eksju :)

MUHEDIK ütles ...

Vägev ja ilus. Huvitavad pillid, eriti löökrühma omad.