kolmapäev, 18. november 2015

Sügisene

Ei ole praegu kirjutamise hoogu sees. See-eest on teised kirjutanud.

http://muhedikumaailm.blogspot.com.ee/2015/11/pidulik-paev.html

http://tagatalu.blogspot.com.ee/2015/11/and-ja-hooaja-lopetamine.html

Siblin ammu antud lubadusi täita, terve nimekiri on veel ees. Tahaks iga nädal ühte päeva, kus ma pole lubanud kuhugi minna või midagi ära teha, aga vist ei ole võimalik. Aga kui nii edasi läheb, siis tuleb neid päevi vägisi võtma hakata, sest muidu hakkan ise kusagilt kärisema.

Luud-kondid kipuvad hommikuti vastikult kanged olema, lähen uuele katsele mitte süüa suhkrut ja saia. Mõne nädala pärast peaks olema võimalik järeldusi teha, kuidas ja kas süsteem toimib. Eks ma siis annan teada :)

Mööblijalad hallitavad. Juba mitmendat aastat. Arvatavasti peaks siin põrandad üles võtma ja võibolla ka seinu kõbima, aga... Senikaua, kuni mul on ükskord õigus ja võimalus siin põhjalikumalt urgitseda, köhin lihtsalt edasi. Sest kõik proovid olid korras - kopsuklamüüdiat, mükoplasmoosi ega läkaköha mul pole. Tiisikust ka mitte. Järelikult on süüdi hallitus. Oh. Kahjuks on selle parandamise võimalused keerulisemad, ennast antibiootikumisega on kergem ravida, kui majas kapremonti teha. Eriti sellises majas, mis ei ole (veel) minu oma.

6 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

jah, hallitus võib ajada köhima küll aga ilmselt köhid ikka veel seda väljapõdemata puupäevade viirust või mis iganes see oli. Sellise napaka köha vastu aitaks jube hästi hariliku kortslehe tee, külasta kohalikku apteeki igaks juhuks. Aga need kondid, no need on lihtslt ealised imepärasused :P

MUHEDIK ütles ...

Imepärasused võivad ju olla, aga suhkur on see, mis neid üleval hoiab.
Hallitus on jube asi, tõsine allergeen ja kõige tavalisem astma põhjustaja. Katsu vähemalt kõik nähtavad kohad mingi kemikaaliga üle käia, proovi äädikat, et need eosed nii vabalt ringi lennelda ei saaks.

mustkaaren ütles ...

Mina olen ka Sinu fänn.
Suhkur vbl teeb liigesepõletikele hoogu, aga samas keha muud osad vajavad mingil kujul suhkruid ikka. Mul on kuskilt meeles, et köögi- ja puuviljade suhkrud on inimsõbralikumad kui tööstuslik.

Futu ütles ...

Kui see põrand sedasi hallitab ja üürikorter, vaheta elamispinda. Pole vaja tervist trööbata.

Lendav ütles ...

Põrand ei hallitagi, vaid mööblijalad ja köögikapi külg. Kõigepealt võtan ette nende puhastamise ja desinfitseerimise, eks siis näis, mis edasi. Üürikas jah, praegu veel. Kolida ei ole kuhugi, sest siinmaal on üürikad kulla hinnaga, ma olen juba aastaid üüri- ja müügiturul silma peal hoidnud ning pole leidnud ühtegi, mida üürida jaksaks. Kööktuba jääks meile liiga väikseks, aga kahetoalise eest tahetakse juba min. 250.- saada ja seda ma ei saa lubada. Praegune seis on selline, et perenaine on lubanud korteri (st. pool maja koos aiaga) mulle järelmaksuga müüa. Kevadeks peaksin sissemakse raha kokku saama. Isegi arvestades, et põrandad tuleb üles võtta ja elektrisüsteem uuendada, vesi sisse tuua jne jne, on see hetkel minu jaoks ainus võimalik (ja soodsaim) tehing.

Anonüümne ütles ...

Kui majal on kuskil põrandatuulutamisavad, mis kunagi kinni topitud ja kinni unustatud, on lihtne. Leida ja lahendada. Kui asi milleski muus, on see kellapomm. Nähtav hallitus pole kunagi ainus leviku koht. Üks konks, kui selline koht osta, siis vähemalt panga kaudu kohustatakse kindlustama ja tõenäoliselt on kuskil väikses kirjas, et aeglased kahjud, nagu hallitus, ei kuulu hüvitamisele. Ja sellised kahjud pesitsevad ka tuulutades mõnd aega edasi mööblil, riietel, kodu ja inimeste küljes, paremaid tingimusi passides.
Kui majas keegi teab, kuidas on ehitatud, mis on maja all, kas nood avad on (olnud), on neid kinni topitud või lausa krohvitud, siis tasub uurida.