reede, 20. november 2015

Ehmatavad inimesi

Eile ehmatas mind auto, kes otsustas salongi hakata puhuma tosooliauru ja aknad justkui õlikihiga umbseks katta. Esmaspäeval lähme suksukesega tohtri juurde.

Täna ehmatasid mind kohaliku (linna)varahalduse tüübid, kes vedasid sel ajal, kui ma tööpostil olin, aia taha (ja kuna naabril oli ruumi rohkem, siis naabri aia taha) paar kuusepuust hambaorki. Enne olid nad ikka toonud kuidagi hallatavaid-liigutatavaid pakukesi ja langi-jääke, aga need...

Tegin ka fotosüüdistuse, ema on suuruse võrdluseks kõrval.

Millega ma ennast sidunud olen? Kuidas see juhtub, ma ei mõista? Laiutasin puutükikeste kõrval käsi ja üritasin oma peas mingit strateegiat luua, kuidas ja kuhu ja...? Kuni poeg küsis, mis ma hädaldan, kui mulle toodi ometi nii suurepärast ja kallist materjali! Nojah. Tõsi ta on. Tegelikult on rõõm suur ja murelikkus väike :) Küll ma naabritega ka kaubale saan, et nad esialgu lubavad materjali oma aia taga hoida.

8 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

A Sa pead nyyd palgiveeretamise talgud tegema. On ju ilusad pakukesed.

MUHEDIK ütles ...

Oih, mul hakkasid kohe käed värisema ja mõtted jooksma :D mis siis, et ise saagida ei oska.
Küllap kuskil teatakse, mida Sul kõige rohkem vaja on :)

Hundi ulg ütles ...

Ma mõtlesin Sinu peale kui küla uuselanikud maja juures ligi pooleteist meetrise läbimõõduga tamme langetasid ja küttepakkudeks lõikasid - pidavat valgust varjama ja lehti ajama. Aga tamm on vist ka liiga kõva materjal, et saega lustida?

Rahutu rahmeldaja ütles ...

oi, mis toredad hambaorgid, mul hakkasid ka käed värisema, mõelda vaid, mis kõik... aga suksul on soojendusradikas läbi :(

mustkaaren ütles ...

Kussa sellega. Tammepuit on ju väga ilus ja sellest on kujusid tehtud kyll.

murca ütles ...

See on vist harilik sügisene tosooliaurude hooaeg. Meil just käis seesama nali, eriti kiirel päeval kah veel. Alguses ei saanud jupp aega aru, miks midagi ei näe. Pärast käisimegi maksimumkülma autoga Viljandis ära, sest vähemagi soojenduse peale viskas uue pahvaka.

A muidu sesmõttes, et ma nigunii tahan õigepea sinu meisterdatud puust kunsti oma õuele. Et kui sa oled nõus mulle miskit looma, võid vastava puu juba meitele ka ära paigutada. Meil ruumi on.

Lendav ütles ...

Tamm on suurepärane kujumaterjal, kõrgem klass. Tamm on küll kõva, aga siiski üllatavalt hästi töödeldav ja valminuna imeilus ning säilib ka hästi. Vot saarepuu on selline, mis võib pikalt kuivanuna olla nii kõva ja kalk, et süda läheb täis ja saeketti ning närve kulub üle keskmise palju. Muidu üldiselt on enam-vähem kõik materjalid töödeldavad, igaühel oma kiiks, mõni kallim, mõni odavam, aga asja saaks igast pakust, mis just otse mäda pole.

Murca, ma praegu talvel enam ei taha hästi saagida. Tuleta mulle uuesti meelde, kui kevad ja mätas kuiv :)

Eve Piibeleht ütles ...

Nunnud hambaorgid :) Autodel on mingi halb aeg, mina sain ka ilusa punase puksiirautoga täna linna sõita. Kuidas koju saan, selgub hiljem.