laupäev, 25. august 2012

Virinaid ja nurinaid

Millal see oligi, kui kirjutasin, et mulle on suvi kohale jõudnud? No oligi. Aga kadus ära. Sel hetkel, kui nägin esimesi kaski kolletamas, hakkas äkki õudne. Külm, rõske ja õudne. Ma olen suvekleite selga saanud ainult loetud korrad, ujuma suve teisel poolel vist üldse mitte (ja mälu, nagu näha, on ka ära kadunud). Vanasti*, ma mäletan küll, oli august soe, küps, rikas. Mitte vesine ja vilets.

Ainus variant, kuidas mind veel kuidagi selle jamaga lepitada annaks, oleks pikk ja soe ja kuldne vananaistesuvi. Minimaalselt pool septembrit, soovitavalt terve september ja pool oktoobrit takkapihta. Muidu ma lihtsalt ei ole nõus sügist vastu võtma! Ja talvest loobun ma ilma eelneva soojendamiseta üldse! Praegused ilmaolud meenutavad kangesti "Rehepapi" meeleolusid, külm, rõske, jõle. Seda ma ei võta.

*Kui mina veel noor olin, oli päike kollasem, mesilased suuremad ja kuldne suvi kestis vähemalt pool aastat jutti! Ja talv! Vat siis olid alles talved, lumi oli räästani! ... Ei, talvest ma ikka praegu ei räägi. Ohoo, jajah. Ja kus olid vanasti ritsikad! Nii suured, nagu pool hobust, ja kuidas nad veel siristasid! Ja kägu kukkus ikka kaua, mitte nagu praegu - paar piuksu! Olid alles ajad...!

---

Vaatasin järgi, täpselt kuu aega tagasi kirjutasin suvest minus eneses. Enneaegu kiitsin, siis kohe läkski külmaks ja vastikuks.

5 kommentaari:

viidik ütles ...

Keegi rääkis mulle paar päevatagasi, et pikka ja sooja sügist lubatakse tänavu.

viidik ütles ...

Ja kui kägu tahad kukkumas kuulda, siis tule aga meile. Siin laseb ikka sada korda järgemööda. Muidugi mitte praegu, vaid suvealguse poole.
Ja ritsikaid on meil kah palju. Kas just hobuesuurused, seda ei tea - mina neid vahtimas ei käi.

Lendav ütles ...

Aga mesilased? kas mesilased ikka on suuremad, kui mujal? Juba mu kadunud vanaema kurtis, et mesilased olla aastakümnetega kõvasti väiksemaks jäänud. Kui nii edasi läheb, on varsti kirbusuurused ja siis kaovad üldse ära...

(Võibolla oli see vanaema kulunud silmanägemisest tingitud.)

mustkaaren ütles ...

Yks ritsikas j6urab mul just akna taga, tahad, toon teile?
Vihmast on mul kah 1.50 cm-ni - 2 majapidamise pool aastat tehtud kyttepuud l2hevad uhke lauluga p.ersse. Ja tee-ehitus j22b pooleli, sest autod upuvad porisse (kuigi tahaks kirjutada - porri)
6nneks on nii meie kandis kui ka teil veel p6ldudel yksikuid suvelillesid ja akvaariumilambi toitva valgusvoo all uneldes v6ib kuulata plaadilt suviseid sirinaid ja unelda, nina yksildaste karikakrakeste & h2rjapeanuttide l6hnava maailma ukse vahel.

viidik ütles ...

Aga mesilased on meil naabrimehel täitsa olemas. Ja mett ka toovad nii palju, et ta juua saab. Niiet kirbusuurused nad vist olla ei saa.