neljapäev, 19. jaanuar 2012

Rikas nagu troll

Pealtnäha on kõik justkui vanamoodi, elan samas kohas, töötan samas kohas, sissetulekud suurenenud pole. Ometi on lõpmata rikas tunne.

Minu kasutuses on puhta veega kaev, kuuritäis puid ja korras ahi ning soojamüüriga pliit. Ma elan nii soojas toas, kui ise tahan!

Sain 5 kilekotitäit koeravilla. Mis sellest kõik teha annab! Villapesu jääb küll alles suvesse, seega lükkuvad ka muud tegevused selle materjaliga edasi. Aga milline väärtus on minu valdustes, nagu tüki kulda oleksin saanud!

Heegeldan, koon, midagi on juba valmis, midagi on veel pooleli ja mõni asi alles mõttetasandil. Rikastan oma garderoobi üle mitme aasta isikliku käsitööga. Pealegi on kudumine ootamatult mõnus ja rahustav tegevus - see vist on vanusega tulnud. Noores põlves ajasid aeglaselt edenevad tööd mind närviliseks.

Minu valdustesse on saabunud kaks uut sepisnuga, millele teen kohe, kui naha poest kätte saan, tuped ja need lähevad müügiks. Igatahes on uskumatult rikas tunne, kõigepealt sellepärast, et minu kätte on jõudnud selline raudne varandus ja teiseks saan ma nende väärtust oma tööga veel suurendada. Need kaks nuga on alles algus, ma loodan. Vähetähtis pole ka mees, kes need noad tegi - temagi on omamoodi varandus - ja mitte ainult selle pärast, mida ta oma kuldsete kätega teha oskab - peale selle on tal ka kuldne süda.

Mõned ideed on, kulla või lausa plaatina kaaluga. Kui ma mõnegi neist ellu viin, kasvab mu rikkus lausa mõõtmatuks!

See, et ma olen magada saanud, põhjalikult ja mõnuga, on ka väärtus.

Mu lapsed kasvavad nagu seened, mis sest et seened suuremalt jaolt sügiseti kasvavad. Kasvavad, muutuvad päev-päevalt arukamaks. Kui mul lapsi poleks, oleksin hoopis teistsugune inimene ja pole üldse kindel, et parem. Lapsed on iseenensest suur väärtus ja nad vääristavad ka ümbritsevaid inimesi.

Kass kodus on üllatavalt suur varandus - alati ootab, alati rõõmus mind nähes, armas sõbralik loomake. Ilus ka. Kuidas ta kihutab mööda pehmeid lumehangesid, saba kõver! Kuidas ta ronib mööda männitüve, nagu orav! Kuidas ta magab Kauri voodis imearmsasti ja ei lase ennast millestki segada (ega ka Kauri oma voodisse magama)! Ahh, milline loom, kuidas ma üldse enne tema tulekut hakkama sain?!

Ega kõiki rikkusi jõuagi ühe korraga üles lugeda - sõbrad jäid üles tähendamata, ema, töökaaslased, unenäod... ...tuleb välja, et ma olen rikas nagu troll!

3 kommentaari:

Hundi ulg ütles ...

Mina loll aga õiendan oma suure koeraga, et ajab teine jälle karvu, ei jõua niipalju põrandaid pühkida. Tuleb välja, et rikkus vedeleb suisa maas :)

Kudzu ütles ...

Koeravill on väga soe! Meie emme ketras koeravilla kokku lambavillaga, mul on kaks uhket kampsunit koeralõngast kootud.
Jaa, rikkus vedeleb mõnikord maas ja mõnikord veel kusagil, vahel lihtsalt ei ole jaksu seda märgata:(

mustkaaren ütles ...

Teid tervitab veel 1 troll:-P kas sa soovixid kybekese lammavilla ka juurde?
Inimene vajab tunnet, et tal on midagi hinge taga, ja et seda on ka homme. Soovin sulle edaspidigi p6nevaid j erip2raseid rikkusi.