esmaspäev, 11. juuli 2011

Laager

Veel üks. Sel nädalavahetusel tegime lärmi mitte saagide, vaid oma kõridega. Laululaager oli. Treimanis, juba 4. korda järjest. Esinesime jälle Kalurite päeval. Minu jaoks oli kõik kuidagi kahvatum ja lahjem, kui läinud aastatel. Tore oli ikka, laulda sai, tantsida sai, päevitada sai, ujuda sai nii päeval kui öösel... Aga sära, erksust ja kirge oli minu jaoks vähem, kui varem. Võibolla on asi minus.

Ja kui juba virisemiseks läks, siis ei saa mainimata jätta, et põrandal oli kole kõva magada. Teistel kõigil (peaaegu kõigil) olid moodsad täispuhutavad madratsid (mis küll enamuses juba katki olid ja hommikuks sossid), mina üksi magasin nagu tola poolesentimeetrisel matkamatil. Hommikul kurtsin, et kõva oli, mille peale teadjad imestasid - kõva pidi ju hea olema? Liiga kõva oli... Mehed naersid nagu koerad.

Juhtus ka üht-teist uudset, näiteks oli ühel meie kallil kooriliikmel sünnipäev (seda on ikka enne juhtunud) ja me laulsime talle (ka seda on varemgi juhtunud). Kuna dirigent oli selleks hetkeks meie seltskonnast lahkunud, andis hääled Mait (mida ta on ka varem teinud, aga mitte selle laulu puhul) ja me laulsime. Kõvasti. Ja väga-väga valesti. Sellist kassikontserti pole meie koor varem teinud. Igaüks hoidis oma etteantud partiist kümne küünega kinni, mis oli ju muidu hea, aga lähteandmed olid paraku nii valed, kui need üldse olla said. See oli elamus!

Ja siis me käisime poole kooriga keset ööd ujumas. Sihukest näkiparve pole isegi minu silm varem näinud. Hoidsime kõik Valduri sappa, seal tundus vesi millegipärast soojem, kui mujal. Ei tea, millest küll?

Siis kutsus kallis koorikaaslane ja majaomanik mind üüriliseks ühte majakesse Pööritsa külas, mida eelmisel kevadel jahtisin ja tookord kahjutundega siiski loobusin. Asjal on mitmeid poolt- ja vastuargumente, igatahes olen ma korralikus segaduses. Pealegi on mul viimasel ajal järjest süvenenud kodutuse tunne, mis kisub pinnale igasuguseid huvitavaid (ja enamasti üldse mitte meeldivaid) emotsioone. Ja selle järel küsis Mait, kas ma Ingrid Lukast olen kuulnud? Ei, ei ole... Ja Mait pani plaadi mängima...

Kommentaare ei ole: