teisipäev, 11. jaanuar 2011

Unest

Armas rahvas, oskate äkki head nõu anda? Viimasel ajal on magamisega lood kummaliseks läinud, veel hullemaks, kui enne. Varasemal ajal olin supermagaja, miski ei kõigutanud mind ja uni oli ikka pikk-pikk (isegi liiga pikk, hullult, kaasahaaravalt, unustusseviivalt pikk) ning magus. Nüüd aga on pikkade magamiste vahele tulnud äkilised ülesärkamised öösiti. Viimane tilk karikasse oli eile öösel, kui ärkasin peale 2 tundi und ja ei jäänudki enam magama. Väsimus oli ikka, aga õnnis uni jäi kättesaamatuks.

Varem oli mul probleem ärkamisega, ma ei tahtnud sellesse maailma ärgata, unemaailm oli hulga sõbralikum ja soojem. Nüüd aga olen unetu. Ilmaski poleks uskunud.

Nii ma siis nüüd küsin: milline on parim ja valutuim vahend normaalse une saavutamiseks? Kui ma õhtul magama lähen, ei tea ju ette, kas uni jääb või kaob keset ööd. Seega enne magamajäämist midagi radikaalset teha ei plaani (sest see ei pruugi vajalik olla, mõnel ööl ma ju ikkagi magan kenasti). Tablette ei taha üldse võtta.

Ma tean, et see on kõik ainult minu peas. Võibolla peaksin pea välja vahetama.

15 kommentaari:

Kudzu ütles ...

Kui ma teaksin vastust, siis kohe ütleksin. Tõde on see, et ma oma unetusest ei ole reeglina ilma tblettideta jagu saanud või on see asendunud pideva magamisega, mis pole ka päris normaalne. Seega - kui keegi oskab nõu anda, oleks minulgi hea meel!

Lendav ütles ...

Seda minagi, et tahaks saavutada keskteed. Mõnikord olen ma unetu ja mõnikord magan kaugelt liiga palju. Aga seda vahepealset nagu polekski...

Lendav ütles ...

Haa, väljend "pea välja vahetama" tuletab meelde lapsepõlve segadust väljendiga "ümber kehastuma". Ma arvasin tõsimeeli, et näitlejatel vahetatakse päid ja kehasid mingite meditsiiniliste operatsioonidega.

Anonüümne ütles ...

elu on näidanud et pole võimalik keha sundida tootma aineid, mida ta ei suuda. tavainimese usust ei piisa insuliini, serotoniini jt käivitamisex, on mu pea 20 unetu-aastat näidanud.
kui elus on palju allasurutust, piina ja stressi, siis 1. tuleb neist vabaneda või 2. kasutada abivahendeid. kahjux on unetus raske vastane ja meie eas kroonilisex muutunult vajab ravi.
K.

Lendav ütles ...

Unetus pole veel krooniline. Uni on siiani krooniline olnud.

Sellepärast ma püüangi sellega praegu toime tulla, sest mida edasi, seda raskem on ja lõpuks ei olegi muud võimalust, kui pidevalt tablette tarvitada.

Stressist vabanemine oleks muidugi tore. Aga kuidas seda teha? Elu ümberringi on ju ikka selline, nagu ta on. Järelikult tuleb muuta suhtumist. Mis võtab aega. Aga senikaua tahaks ikka ju ka magada...

Sol ütles ...

Mul on ka olnud perioode, kus ärkan igal öösel ühelsamal ajal üles. Süda taob ja uni läinud.
Küllap sa tead või vähemalt aimad, miks see nii on.
No kui und pole, siis võib ju üles tulla ka. Teed teha, küünla põlema panna, oma mõtteid mõelda.Võibolla isegi muusikat kuulata või jalutada.
Ma arvan, et see läheb üle. Mul küll läks, ilma tablettide vms.kasutamata.

Anonüümne ütles ...

õnneseened olete, kui tee ja mõttejõuga suudate hakkama saada ja muude tegemiste energiat ja aega keskendumisele ning suhtumiste muutmisele ei pea raiskama...
k.

Sol ütles ...

No ma ei ütleks, et tee ja mõttejõu meetod oleks kerge ja lihtne. Tablettidega on ikka lihtsam. Magama jääda.
Mina pole mingi ütleja, aga ma ei tegele praegu öösiti keskendumisega ja suhtumise muutumisega. Ma lasen keskendumisel ja suhtumisel ennast muuta. Nii on palju lihtsam, saab isegi silma looja lasta vahepeal ; )

Karuema ütles ...

see on jah selgelt unetus ja üldiselt on see stressi märk. Olen ise ka vaevelnud sellega, olen siis enda peal tavaliselt erinevaid ravivõtteid või massashi harjutanud a´la reiki ja ja muu tervistav kraam. ja olen märganud, et mul tihti see, et siis ei suuda mõtteid kinni keerata, kui sellega hakkama saan, siis tuleb ka uni (ehkki tõele au andes on sellistel öödel ikka väga viljakad mõtted :))
Jõudu ja head und :)

Anonüümne ütles ...

kui õnnestub mõtteid õudustesse kaldumast hoida, hakkavad tulema head ideed. nii mõnigi imehea mõte on kaoci läinud seetõttu, et ei jõua yles tõusta & kirja panna.
kaootiliste ning und peletavate mõtete vastu pidigi aitama nende kirjapaneku abil korrastamine.
K.

Morgie ütles ...

meditatiivne muusika, ja mitte vaid magajäämise eel, vaid päeval üldse igal sobival hetkel. Mind aitas kooliõe soovitatud Snatam Kaur, kui soovid, teen sulle koopia (lubas)
Laulmine (unelaulmine)

Morgie ütles ...

Näh, selline asi:
http://www.youtube.com/watch?v=f3zUYK4YU8M

Mitte midagi ülearu nõudlikku, meeldiv ja rahustav. Soovitatakse tarbida korduvalt.

Või see:
http://www.youtube.com/watch?v=w6sGJ-nKbSU

Anonüümne ütles ...

Mina ei saagi ilma muusikata (medit.) magama jääda, võin tundide kaupa ylceval vahtida & yxki muu mõtetekeskendamise tehnika ei aita. Võtaxin veel häämeelega mõned soovitused artistide asjus:D
K.

Lendav ütles ...

Jah, muusikat võtan hää meelega vastu. Iga kell.

Lendav ütles ...

Meenub, et mõnikord on mind aidanud kass, pugenud kaissu ja hajutanud ärevuse. Aga see aitab ainult kergemate probleemide puhul.