pühapäev, 23. august 2009

Vaikus

Läksin üle mitme kuu kolama ja otsima rämpsu vahelt terakesi. Midagi leidsin ka. Siiani olen arvanud, et see on mu eralõbu, otsida vaikseid, rahulikke, helgeid hetki. Aga näe, juba on see teema delfisse jõudnud. Teha seda, mis hing tahab ja lihtsalt olla õnnelik.

Eelmisel nädalal oli jälle üks selline hetk, täitsin äärmiselt meeldivat tellimust kaunis kohas. Läksin hetkeks puhkama, jõge vaatama ja tundsin, kuidas vaikus mind endasse võttis. Tuul kohises, pilved jooksid üle taeva, vesi vulises, kõrred sahisesid, ritsikad saagisid nagu meeletud ja ometi oli vaikus. Õnn. Kiiret ei ole kuhugi. Ma teen seda, mis mind õnnelikuks teeb ja minu sees, minu ümber ongi õnn. Vaikus. Seda ei anna kirjeldada, ükskõik, kui palju sõnu ma ka ritta ei pane, aga ükski neist ei suuda kirjeldada vaikust. Rahu. Õnne.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Vaikus on äratuntav siis, kui ta tuleb pärast suurt myra. Pidev vaikus hkkab aga peagi sinu sees vibreerima, erinevaid kujusid võtma ning siis tuleb selle eest minema putkata!
Pidev elu vaikuses/nirvaanas on ilmselt piiratud mõistuse unelm, sest juba aastatuhandeid on teatud, et treenimata mõistus hakkab tyhjuses hõljudes koletisi tootma. Seepärast ongi maades, kus valgust vähevõitu, lisax ellujäämistoimingutele ka komme ocida endale huvitavat tegemist - võimatutest materjalidest kasukatikandid, ntx. Ning igasugu muud vaimsed tegemised, peaasi et mitte hõljuda tyhjuses, kus väikest inimest varicevad salakavalad qrivaimud.
Oleme unustanud esivanemate kaicetehnikad, õigemini on nad need olude sunnil hyljanud - sest masstootmine ning kapitalirojalism vajab palju ilma kriitikameele ning mõistuseta orje, nn golemeid. (Tead kyll, need keda huvitab ainult suu-suur-suur-suur teler ning kvartiira tapeet)
Ma ise soovin, et minu rahu olex hele hiis, qs ootavad sõbraliqd, nõuandvana mõjuvad tegelased. Sest vaiqs=puhqs, millest võtta kaasa mustrid järgmistex ettevõtmistex. Mitte petliqlt sillerdav mylgas, mis imeb sinult su aja & mõttejõu. Oma rabaradu peame hästi tundma ning valicema.
Trv Kaaren