neljapäev, 28. oktoober 2021

Jutujaht: Kuidas suhelda keeruliste inimestega? Ja muidugi, aitäh hea sõna eest.

 Naabri Ruts on ikka täiesti lollakas. Ei saa mina temast aru. Küll peksab naise kodunt minema, siis võtab tagasi, teine päev ajab jälle ära. Küll ehitab aia meie kruntide vahele, siis käib üle aia mu õunapuudes raksus. Küll räägib üht, siis teine päev risti vastupidist, seejärel sajatab kolmat moodi. Keeruline inimene, ei mina temaga suhelda oska. Mina arvan, et keeruliste inimestega ei peaks üldse suhtlema.

Aga see Leeni, tagaaia üleaedne, tema on küll kullatükk. Alati lahke, aitab aial silma peal hoida, kui Rutsik õunaajal liiga tihti siia kutsumata ära eksib. Teinegikord, kui mul midagi nässu on läinud või muidu paha tuju, vaatab mu toimetamisi üle aia ja kostab midagi head ja sooja. Nagu päike tuleks kohe välja! Siis ma ei saa muud, kui ulatan talle üle aia mõne kõige ilusama õuna ja ütlen muidugi, et aitäh hea sõna eest!

No ja siis on veel need hetked, kui ma taban, et Leeni Rutsikule üle aia midagi rõõmsat hõikab. Ja Rutsik annab talle vastu minu aiast varastatud õuna! Ükskord olid nad nii ninapidi koos, et peaaegu jäi mulje, nagu oleks musu antud. Võeh, ma ütlen. Ei või ju ometi häid sõnu niiviisi keeruliste inimeste peale raisata! Musust rääkimatagi. 

6 kommentaari:

Bianka ütles ...

Väga hää jutt!

Rahutu rahmeldaja ütles ...

OLED kirjaneitsi, vaidle palju sa vaidled

konn, lendav konn ütles ...

Lühike ja hea:)

maailmaparandaja ütles ...

Karjuv ebaõiglus. Mpni suudab kaks teemat kolme lõiguga kokku võtta nii et iga sõna on kuld ja mõni teine siin ei saa ühegagi hakkama. Igatahes taaskord nauditav lugemine!

Kaamos ütles ...

Oi kui mõnus oli lugeda ja ai kui tore, et nii lähedal ühtegi naabrit pole, ei pea teiste mususid ja oma õunu valvama!

Lendav ütles ...

Ei oska ise enda kirjutatut hinnata, on see hea või kehv saanud. Esimene mulje oli, et lahjavõitu. Teie kommentaaridest jääb jällegi mulje, et pole väga vigagi. Igatahes - aitäh hea sõna eest!