pühapäev, 7. märts 2021

Raam

 

Oli põhjust pilti teha. Sellest tuli sujuvalt põhjus teha fotole raam. Alus on kergelt peitsitud saarepuust, nurgad intarsia-laadse tehnikaga kaunistatud. 
Kui mõni professionaal seda näeks, hoiaks kahe käega peast kinni, täpsust pole ollagi. Aga mulle oma tarbeks sobib küll. Lillemotiiv (ilma heleda raamita) on 4x4cm ruut. Kokku tegin 4 lillemotiivi, terve raami kaunistuseks lõikasin mõõtu ja kleepisin 192 spoonikildu. Südamik on türnpuu oksast käsihöövliga hööveldatud laastust. Järgmine punakas triip ümber südamiku on mingi mahagonilaadne puu, siis edasi on arvatavasti pähklispoonist kolmnurgakesed, mille ümber on pöögist õielehed. lehevarred on (arvatavasti) pähklist ning tume puu on vist mingi wenge variant. Välisserv kasespoon. Pooli puiduliike ma tegelikult ainult oletan (punane puu, pähkel ja wenge), sest siin kasutatud spoonid on saadud nimetu tootmisjäägina. 
Mõtled, et mis see siis ära ei ole? Neli lillekest. Aga hakka tegema ja oi, kui palju võtab aega! 
Kujundid raamil on kasespoonist silmusnelinurk ava ümber ning silmustes raami nurkades on elupuuõiemotiivid (inspiratsiooniks arhailised lillekirjad tikanditel). 


Mulle selline nikerdamine täitsa istub. Kas ma seda kaheksa tundi päevas viis päeva nädalas viitsiks teha, on iseküsimus. Kuid muudele tegemistele vahelduseks on selline peen ja täpne töö väga nauditav. 

4 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Intarsiat ei näe just iga päev, seega tundub see töö peen ja ilus.

maurus ütles ...

Väga ilus ja sobib nii hästi sinu koju!

Lendav ütles ...

Juutuub on imseid täis. Panen siia endale mälestuseks ja inspiratsiooniks ühe venelanna imeteod:
https://youtu.be/6wRijuZGfzM

Rahutu rahmeldaja ütles ...

vaatan ja imestan, et tahaks endalegi, väga vinge :)