reede, 25. september 2020

Floorat ja faunat

Meie puuriida elanik..
Nagu näete, olen mitu korda seenel käinud. Igasuguseid põnevaid tüüpe kasvab metsas. Korviga toon koju ühesuguseid, fotofailina teistsuguseid.





Nii suurt ämblikku ei ole minu silmad Eesti vabas looduses veel kohanud. Hetkel on see vaba loodus küll meie välisuks, aga siiski, puuris ta meil ju pole.



Jeerum, ma ei saa küll kuskilt otsast aru, et uuendatud blogger kuidagi parem oleks. Panin kogemata kaks korda sama pildi ja ei leidnud viisakat viisi üleliigse kustutamiseks! Lõpuks mingi imenipiga sain, aga normaalne see ei ole. Kuid mis teha, muuta ei saa, tuleb leppida.

3 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Väga ägedad seened! Eriti see sinine, mida ma ainult faceeboki seenehuviliste grupi piltidelt olen näinud. Kahjuks ei ole ma ise yle maantee lepavõpsikussegi jõudnud, aga kui Sa sellised seened leidsid, siis peab ikka minema. Öökylmi pole olnud, aga soojust kyll - mis saab seenele parem olla!

Tõnis ütles ...

Sinine seen on vist Stropharia aeruginosa, mida ingliskeeli kutsutakse ka "vaserooste-kärbseseeneks", kuigi liik muidugi täiesti teine. Oma metsaringidel vaatan nendega kah alati pikemalt tõtt.

Lendav ütles ...

Jah, Tõnis, eesti keeles on see sinivärvik (või tema lähiliik tsüaanvärvik). Väga õige :)