reede, 25. mai 2018

Kribu-krabu

Sain Omnivast lõpuks kinnituse, et nad maksavad mulle raha tagasi. Algul nad pakkusid, et maksavad raha saatjale (kellele ma olin kauba eest juba maksnud! ja saatmise eest maksin ju ka ise pakiautomaadi juures!), aga imekombel nad otsustasid ilma pikema kärata siiski mulle ülekande teha. Ainult 5 kirja vahetasimegi. Ma ikka avaldasin muidugi põhjalikult nördimust sellise napaka olukorra üle ka.

Ma näen, et keegi ei ole julgenud midagi arvata Taim Rohelise kohta. Eks ta ole keeruline jah.

Allkirjastasin täna lepingu, mis toob ühe päris huvitava tellimuse. Mäletate, kaks aastat tagasi siplesin kuu aega paaditöökojas klaasriide ja vaikudega? Vot, nüüd tasub tookordne õpiaeg lõpuks ära, sain tellimuse klaasplastist skulptuurile. Kukk. Suur. Värviline. Augusti alguseks peab valmis olema. Oi, saab põnev olema 🐔

Enne kuke kallale asumist ootab nikerdamist ka paar puuskulptuuri. Tööpuudust ei ole, pigem on kummitamas pidev ajanappus. Juulikuusse sai pandud ka üks laat - Tartu Hansalaat - sain just kohatasu arve. Sellekski tuleb aega leida, et sinna müügikraami juurde treida - praegu on varud laada jaoks veidi kõhnavõitu. Munamäele ka oodatakse üht-teist müüki. Taimi, mida vaiku valada, on juurde korjatud, teisipäeval käisime Tartus botaanikaaias ja saime lausa ametliku loa aedniku seltsis korjet teostada 😁, sealjuures noppis aedniku osav käsi meile mõnegi kalli ja haruldase õie või lehe. Näiteks ameerika kuldking on juba eile vaiku valatud ja tuleb näitusel esitlemisele.

Kolimiseks on jäänud aega natuke üle kuu. Praegu veel tundub, et aega on palju-palju, aga ma tean küll, see tunne on petlik. Homme külastab mind üle pika aja korteri perenaine, ma juba vargsi lootsin, et ta ei tulegi ja viimase 8 kuu üür jääb maksmata. Aga noh. Eks ma siis maksan.

Ilus ilm on olnud. Aednikud kurdavad põua üle, aga kuna ma olen oma aia juba peaaegu tühjaks jaganud (ja uusi juurde ei hangi), siis mind põud ei kummita. Päris mõnus on. Enamusel päevadest ei ole kuumus ka tappev, laseb elada ja toimetada. Ilus.

14 kommentaari:

konn, lendav konn ütles ...

Kui mõnel nädalavahetusel edelasse juhtud, anna teada, kutsume loomeinimesed kokku!:P

Rahutu rahmeldaja ütles ...

heldeke, mis temperatuuril sinul siis palav hakkab. Täna pealelõnuast oli küll normaalne, selline paras +20 :)

mustkaaren ütles ...

Taim roheline seisab mul vähemalt yhes toalilleraamatus, aga Kesse viitsib ta riiulist yles otsida praegu. Ma olen sedasama Taime aastate jooksul siin-sealka Tartu lillepoodides myygil näinud, sesoonse moetaimena. Ykspäev võtan raamatu ja otsin yles. Kiire aeg on, õues on hullumaja, tubades on hullumaja, ema asjadega on hullumaja, oh, kurat.

Lendav ütles ...

No keskpäeval on pisut palavavõitu, aga toad ei ole veel liiga kuumaks läinud, käin toas jahtumas :D. Ja õhtupoolikud on ka täitsa normaalsed. Vat siis oleks juba tõeline hullumaja, kui öösel ka väljas liiga palav oleks, siis hakkaksin ka mina vist surema. 29 kraadi on palju, aga 22-25 kannatab täitsa elada, kui päike lagipähe ei paista.

Hullumaja on selline energia, mis suudab leida iga võimaliku ja võimatu koha ja ennast sinna sisse pressida. Mul on ka üks värske hullumaja just õide puhkemas, poeg helistas paar tundi tagasi ja ütles, et ta ei saa oma isa juurde kolida, sest isa peab majast välja kolima (maja kuulub tema emale ja onule, onu hakkas tüli kiskuma jälle) ja tal pole endalgi kuhugi minna. Eks näis, mis sest edasi saab. Mul saavad omal ka lähiaastal väga kitsad olud olema, eks vaatame, kuidas värske hullumaja laheneb. Küll me selle poisi vajadusel kasvõi söögilaua alla majutame, kui muud üle ei jää. Muidugi ei pruugi hullumaja ka teoks saada, vaid onu rahuneb maha, kes teab.

Epp ütles ...

Taim Roheline? Vabandust, vabandust, vastus hilinenud, ma olen suvel harvemini arvutis. Siit tuleb Spetsialisti arvamus (sellesama, kes ükskord Marca juures Taime määrata aitas): Polyscias - tarasarik. Hmm. Väga peen nimi. Küllap on mõni rahvapärasem kah.

Ja su pükstepilt oli mul samuti kahe silma vahele jäänud. Nagu ütlesin, suveaeg. Püksid on vinged. Miskipärast ei näinud ma aga relvataskut?

Epp ütles ...

*Murca juures.
Neil kahel on minusuguse tuulepea jaoks liiga sarnased bloginimed =)

mustkaaren ütles ...

Polyscias pinnata, syn. Aralia balfouri, ytlevad mõned allikad.

mustkaaren ütles ...

Tarasarik, jah. Olgu Epp tänatud.
Mul ei olegi yhtegi seda taime olnud.

Lendav ütles ...

Relvataskut ei ole pükstele vaja, sest sportrelva transpordin ma kohvrikeses. Ja sel ajal, kui seda kas ei transpordita, võistelda või treenita, on ta relvalaos.

Aga taime nime eest suur tänu! Pole kuulnudki sellist.

mustkaaren ütles ...

Miks ei ole relvataskut vaja. Alati on vaja. Kuhu sa muidu paned tikutoosi, mobla, kommi, näpitsad, ilusa kivi, lamellkettaid, maast leitud lusika ja muud vajalikku.

Epp ütles ...

Ah soo. Relv kohvrikeses või luku taga. Arusaadav. Ma paraku olen siinse mandri relvapidamiskommetega harjunud, ikka taskus või vöö vahel, et oleks mugav iseendale kogemata jalga tulistada. Hea veel, kui iseendale.

Aga jah, nagu Mustkaarengi märkis, relvatasku võiks ikkagi olla. Tikutoos, kivi, lusikas jne.

Lendav ütles ...

Tikutoosi, kivi ja lusika jaoks on pükstel kõik ülejäänud 8 taskut.

Siinsed relvakandmisnõuded on üsna karmid. Eriti võistlustel. Ei ole midagi niisama ringi hilpamist, relv käes kuidas juhtub. Isegi tulejoonele ei tohi võistluse ajal relva omapead jätta, tuleb laskmist takistav turvavidin ("lipp" või jäme eredavärviline tamiil) torru lükata. Rääkimata katmata (või turvaliputa) relvaga joonelt ära tulekust. Liikuda võib kas kotis või kohvris või nähtava neoonturvalipuga relvaga (ja seda viimast ka ainult siis, kui konkreetsete võitluste määrustes on selline asi lubatud). Teiseks on sportrelv küllaltki kobakas, lihtsalt taskus oleks see jube ebamugav. Juba käe järgi voolitud spetskäepide oleks taskus päris ebamugav. Ja lisaks on kohvrikeses ka relva hoolduseks vajalik kraam - sihiku reguleerimise võtmed jms.

Üldiselt on laskesport kõige ohutum spordiala. Ei ole mingeid traumasid, nagu teistel spordialadel - ei kannakõõluse rebendit ega tennisemängija küünarnukki, ninaluu murrust rääkimatagi. Ja relva käsitsemise nõuded on peensusteni paika pandud, nii et isegi suurematel võistlustel ei ole meedikuid kohal - neid pole lihtsalt vaja.

Relvakandmisluba on veel täiesti omaette asi. Mul sportlasena pole seda vaja. Ma ju ei hilpa suvaliselt ringi, püstol vööl, nagu politseinikud jms tegelased.

Lendav ütles ...

Kui võistlustel eksitakse mõne turvanõude vastu, siis olenevalt juhtumist võib saada kas ametliku märkuse või lausa eemaldatakse võistluselt. Nalja ei ole. No ja suurematel võistlustel on ette nähtud, et riided peavad olema sportlikud (mida iganes see ka ei tähendaks). Nii et mu kirjud velvetid ei pruugi kohtuniku silmale olla piisavalt naikid või adidased. Naiki taskusse aga ei topi seda püstolit küll mingi nipiga.

Lendav ütles ...

Sarikommenteerija omaenda blogis. Sportpüstol on pisut teise olekuga, kui need tavalised tukid, mida turvad jms puusal kannavad. Küllap annaks sportpüstolile ka mugav kabuur ehitada, aga ma pole küll uneski selle peale tulnud. Ikka Makarov on see, mida vööle pannakse.