neljapäev, 26. aprill 2018

Viktoriin

Loen üht toredat raamatut. Ei saa teiega jagamata jätta - kas teie teate, misasi on kukernoks? Aga mis vahe on kukerusega? Ja kas kondar võib ka kont olla?

Mis raamatust selle leidsin ja mis on õiged vastused, lisan homme. Niikaua arvake aga 😄 Vihjeid ei taha esialgu anda, siis ei ole pooltki nii põnev.

Ja ei, ma ei mõlenud neid sõnu ise välja. Umbes nii, nagu sõber, kui ma talle Nõo lähistel Kunkrikivi (väikeselohuline kultusekivi) tutvustasin, arvas, et ma selle nime ise välja mõtlesin. Või sõbranna Arvo Pärdi kontserdil ei tahtnud mind uskuda, kui seletasin, et kuulatava muusika stiil on tintinnabuli. Et kas ma teen nalja? Sellist sõna ei ole ju päriselt olemas?

Vastuseid ootan kommentaaridesse ja eks ma siis pärast õunte pealt vaatan, kas annan kellelegi auhinna ka 😏 Lootust on kõige vaimukama(te)l vastus(t)el ja teiseks õige(te)l vastus(te)el.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kondar võiks olla inime, kellele meeldib kondamine. Et kondab muudkui ringi, justnagu hulkur, kes muudkui hulgub ühesteisi ;)
Kukernoks on selline teravam, kukerus jällegi ümaram. Esimesega saab nuge teritada, teisega lõngakera vormi ajada.
Ma muidugi uurisin järgi, et mis nad tegelikult on, aga mai ütle, sest muidu teised ei hakka oma variante üldse pakkuma ;)

notsu ütles ...

Wiedemann? või Saareste?

Lendav ütles ...

Wiedemanni kohta ei oska midagi öelda, Saareste isegi nagu vihjab, kui guugeldada, aga täpset vastust ma sealt ikka ei leidnud. Minu info pärineb ühest väga villasest raamatust, mille autor on Anu Pink.

mustkaaren ütles ...

Need on yhed väga vanaaegsed asjad, palju haruldasemad kui vehmer, kannipuu ja raa. Ma ei ole vist elu sees yhegi kukernoksiga kokku puutunud.

Kaamos ütles ...

Kukernoks - mõõtühik, kukerus - pööre ja samuti pikkusemõõt, kondar - jälle mõõtühik.

Aga mõõt mõõduks, kui pikad need on, seda ei tea....