kolmapäev, 4. aprill 2018

Ikka ilmast



Vaadates meie ilma, tundub, et pruuniks saavad teiseks juuniks ainult Peterid. Päikest ju nagu oleks, aga nii külm, et ninaotsagi ei taha salli seest välja pista. Mu lumikellukesed on ikka veel jää all.

Aga milline hääl ja suurepärane hääldus! Ja orkester on ka nii armas, sellist muusikat võiks kohe veel kuulata :)

Olen muusikakuulamisest üsna ära võõrdunud, vaikus on parim muusika. Eriti peale pikki tööpäevi koolimajas (asendan sel nädalal valvurit). Ma vist hakkan vanaks jääma, kõrvad ei kannata enam üldse lärmi. Ei nurgas ragisevat raadiot, mis täpselt natukene jaama pealt ära on. Ei fuajeest kostvat saginat ja kiljumist. Ei läbi aula ukse kõmavat tantsumuusikat (seal on tantsutrennid), ei võimlast kajavat pallikõminat ja röökimist. Kodus on niigi ööpäevaringselt väike müra - külmkapp kostab mulle voodini ja akvaarium ka vaikselt muliseb. Ja kell tiksub, kuigi seda ei pane enam tähelegi. Kõik, mis on üle kella tiksumise, tahaks kinni keerata. Tiirus paugutamine mind ei häiri, sest õhkrelv teeb ainult väikse klõpsu ja sportrelvaga tegeldes pannakse klapid pähe (mis igasugust ümbritsevat müra mõnusasti summutab). Pealegi olen tiirus oma ööpäevast väga väikse osa.

Tööd on jälle kuidagi palju saanud. Mitu tellimust (joonistused, maalid, kujud, ehted) ootavad järge, aga mina passin koolis (oma tööle lisaks) valvurikohal ja küürin iga õhtu fuajeed, garderoobe, treppe, võimlat, aulat ja duširuume, jooksen mööda maja ja lukustan uksi, kontrollin kempsusid, nii et keres peksasaamise tunne järjest süveneb. Homme veel, siis viskan mopi selleks nädalavahetuseks nurka.

Ah jaa, eelmisele postitusele täienduseks - sain Põlvas 5. koha. Üldiselt rahul :)

8 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Ma murraks ka mopi varre :P

Morgie ütles ...

Issand kui nunnu video!
/naerab tilga püksi/

Lendav ütles ...

Arvake ära, kustkaudu ma selle videoni jõudsin? Lugesin ERMi blogi, hiinlaste eesti keele õppest ja kuulasin seal viidatud hiinakeeseks tõlgitud InBolili laulu Kaks Tüdrukut. Paar sammukest ja olingi pruuni noormehe juures väljas :D

Imearmas orkestriseade, sellega võiks mind peaaegu pideva muusikakuulamise juurde tagasi meelitada. Peter on ka nunnu :) Paneb kohe mõtlema, mis on need pähe kulunud laulu sõnad täpsemalt, kui palju nad väljendavad meie kultuuri (maavanaemad, laste suveks maale saatmine, põhjamaine igatsus terve jume järgi jne). Ja kas Peteril on ka kuskil maavanaema või on see ainult meie ja veel mõne üksiku kultuuri eripära? Huvitav.

Anonüümne ütles ...

Imeline leid, kusjuures ma originaalversiooni ei salli, sest veidike liiga lahja ja õbluke tundub neiukese hääl. Aga Peterit ma oleksin nõus kuulama tundide kaupa, ausalt!

mustkaaren ütles ...

Ma leidsin kunagi ammu Faceebokist. Tundub nunnu jah.
Aga teades laulu autoreid ja algesitajat, jääb ikkagi naljanumbriks, Led Zeppelini vasta nemad ei saa ;)

Aedkutsub ütles ...

Olen ka muusika kuulamisest võõrdunud, vist sedasama sorti hoone mõjub sedasi. :) Vaikus on kuldne.

Tsiil ütles ...

mnjaa, mopi vart võiks murda küll :D Sul viimane aeg iseenda peremeheks hakata, tööandjaks või kuidas seda nimetatakse.

Morgie ütles ...

Khm, millal ilmub sinu moepostitus Taskutega Pükstest?
Piltidega.