esmaspäev, 12. veebruar 2018

Tahtmine on taevariik...

 ...saamine iseasi, ütleb vanasõna.

Tähtpäev on tulemas, selline väike ja mittemidagiütlev. Aga siiski - sõpru võiks ju ometi näha, helistasin siis mõned täna läbi ja andsin teada, et võtan laupäeval külalisi vastu. Selle peale hakati pärima, et mida ma saada tahaksin? Mõte kiilus kohe kinni. Ei osanudki kohe vastata. Mõtlesin tagantjärele tükk aega ja jõudsin järeldusele, et paar pisiasja vist ikka oleks toredad ja leiaksid kasutust. Olfeni plaaster. Taastusravi kummilint. Roheline dressiriie (1,5m, soovitavalt ühevärviline). Michael Chinery "Euroopa putukad". Rohkem nagu ei meenugi hetkel... Kunstitarbeid on ju olemas küll ja veel, tööriistu ka ja kõiki vidinaid ei peagi omal olemas olema. Raamatute poolest olen viimastel kuudel kohe eriti rikkaks saanud, ainult "Euroopa putukad" on täiesti kättesaamatu eksemplar. Oma võistluspüstol oleks tore, aga 1800.- on lihtsalt toreduse pärast natuke palju välja käia, ma saan ju klubi õhupüstolit kasutada.

Püstolist rääkides. Laupäeval käisin meistrivõistlustel, oli väga lahe päev. Kõigepealt oli see suur üllatus ja rõõm, et ma üldse kvalifitseerusin Eesti 20 parima püstolinaise hulka ja pääsesin meistrivõistlustele. Võistlused ise läksid ka hästi - ma jäin napi 2 silmaga finaalist välja, sain 9. koha. Algajale hea küll 😃 otsekohe esikümnesse. Finaal olekski mu harjutamata närvikavale liig olnud. Pealt vaadatagi oli põnev. Ja sedagi on hea teada, et tegelikult on mul potsentsiaali rohkemaks, eks aeg näitab, kuidas ma seda realiseerida suudan. Iga võistlus õpetab midagi, seekord oli õppetunde lausa mitu. Kõigepealt see, et kui keegi tuleb õiendama (et militaarlaigulise dressipluusiga* ei tohi võistelda, määrustik ei luba), ei tohi lasta ennast sellest ärrituda - selle nahka läks mul 2 esimest lasku ja arvatavasti finaalikoht. Lapiline lubati seekord siiski selga jätta, aga tiitlivõistlustel oleks edaspidi targem selliseid apsakaid vältida. Ning teiseks - kui 60 lasuks antakse aega 90 minutit, siis on seda maa ja ilm, kiiret pole kuhugile. Võib vabalt otsida parimat hetke laskmiseks, vahepeal puhata, mitte huupi kiiruga ära paugutada.
Väga huvitav oli kõrvalt jälgida finaliste - selja taga plaksutatakse, vilistatakse, määgitakse ja kiretakse, aga nemad on oma konkurentide kõrval täiesti kivinägudega. Eks tulemustest oli ka näha, kes kuidas ennast vaos suutis hoida - kes närvi läheb, sellel pikka pidu pole ja kõrgematest kohtadest tuleb suu puhtaks pühkida.
Otsi laigulist. Pilt lehelt http://www.elvalask.ee/uudised/reijo-eesti-rekordiga-eesti-meistriks 
Meeste püstolifinaali ja naiste püssifinaali saab väga asjalike kommentaaridega vaadata siit: http://tv.delfi.ee/live/sport/taispikkuses-laskmise-eesti-meistrivoistlused?id=81074407

Et mida ma siis tahan, mis oleks taevariik? Tahan, et asjad sujuksid. Et kui tuleb vajadus, tuleb ka võimalus. Et mul jätkuks närvi ajada asju, mis vajavad ajamist, et mul jätkuks jaksu teha kõiki neid toredaid töid, mis on pooleli. Ja - et mul jätkuks sõpru, kellega trummi lüüa ja labidat viibutada, muud nagu ei oskagi tahta. Kummilindi ja dressiriide (ühevärvilise, et keegi võistlustel militaarmustri üle õiendada ei saaks!) jõuan ka ise osta.

Ps. 2Cellos tuleb suvel Haapsallu, piletid on juba ostetud. No mida ma veel oskan tahta! Juba ainuüksi selle kontserdi ootamine on ise pool aastat taevariiki 😄

Pps. Kes tunneb, et tahab laupäeval Taga tallu tulla, siis - tule, oled igatahes oodatud!

Ppps. Tegelikult. Mul on praegu pigem see ajajärk, kus ma peaks olemasolevaid asju sorteerima ja vaagima, et mida mul üldse vaja on. Kui sa ei ole täiesti kindel, et ma mõnda vidinat kindlasti vajan, siis jäta see parem toomata. Kätte on jõudmas edasiliikumise aeg ning kui kola on liiga palju, on edasiliikumine vaevaline. Kui palju siis üks turi ikka tassida jõuab ☺

*Ise õmblesin. Kanga sain Sepa turu kangapoest. Laigulise, sest muid värvivariante ei olnud. Seest kergelt karvane, soe, pikk, eest lahtikäiv suuuurte taskutega dressikas. Kapuuts eemaldatav. Poest on sellist üsna võimatu leida.

3 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Mis sest taevariigist, õnnelik tuleb olla ja kohe ja pidevalt, sest tegelikult on elu ju ilus küll :D Ja sa jaksad särada küll, lausa nii, et su ümber kohe tükk maad heledam on ning minagi oma postkeskea konte selles soojendada saan :P

Anonüümne ütles ...

Sa oled tõesti üks ütlemata särav inimene, täitsa nõus Rahmeldajaga :) Ja kuna külla ma kahjuks ei saa tulla, siis hip-hip-hurraa ja ilusat pidupäeva Sulle!
Ajad mulle ka 2Cellos isu peale, juba luusin piletit.

mustkaaren ütles ...

Tubli!
Ja kui palju õiendavad, ilmu järgmisele võistlusele neoonroosas sportkostyymis, soovitavalt inglitiibadega v jänesekõrvadega kostyymis. Sport peab lõbus olema!
2Cellos on lahe, ma jätaks selle tuhandete seas trygimise momendi tõttu kylastamata, kuigi NEED muusikud oleks ehk seda väärt.