teisipäev, 30. jaanuar 2018

Kui see karikas ainult mööda...

 ... ei läheks.
Sain täna oma kätte esimese võidetud karika. Võistlus oli küll juba 10 päeva tagasi, auhnna teise koha eest sain oma valdustesse täna.
Siin on siis minu viimase aasta jooksul saadud kassikullast pudinad. Kolm Ülenurmelt ja üks Elva lahtiste meistrivõistluste medal.

Peale spordi tegemise* olen käinud mõnel juubelil, katsetanud silikoonist ise vormide valamist, õmmelnud ja kudunud ning tööl käinud, vahepeal olnud ka lihtsalt väsinud. Õmmelus- ja kudutööd on siiamaani pooleli. Silikoonvormide tegemisega saan isegi hakkama, aga fotosid pole näidata. Juubelikäikudest isegi oleks natuke kõnelda. Eriti sellest ühest, mida peeti Tartu ühes uuemas restos. Restoran Hõlm. Uued uhked säravad saalid, kahhelahjud, kullatised ja LÜHTER! Meie pesitsesime valges saalis. 75. juubel. Kõik oli nii peen, et minesta või ära. Kelner siblis järelejätmatult ja valas muudkui jäävett, erinevaid veine, tutvustas iga toitu põhjalikult ja naeratas sealjuures lahkesti. Mis meil seal oligi? Mingi esimene amps, mille nime ma ei mäleta, eelroaks merilest, pearoaks part, magustoiduks pirni-estragoni granita. Lõpuks veel tort. No mis ma oskan öelda. Veini ma juua ei saanud, ema oleks hirmsat lärmi tõstnud, et kellega ta siis koju sõidab, kui autojuht purjus on? Kõik muu oli täiesti söödav peale selle granita, sest ma ei armasta estragoni, aga see on minu isiklik tragöödia. Seltskond oli tore, söögid väga head (mõni kinnitas, et paremat pardipraadi on raske leida), ruum valge ja kaunis. Aga minu matsi maitse jaoks oli see nagu teatrietendus, oleksin ennast vist metsas kuuse all lõkkest küpsekartuleid õngitsedes kodusemalt tundnud ja vaevalt, et see metsik toit ka vähem maitsev oleks olnud. Igatahes elamuse ma sain, olgu juubilar tänatud!

Panen siia juurde toreduse pärast ka paar pildikest viimastest vaigu-töödest. Võtmehoidja "Roigas" ja kaelakee laaniku, kortsleheõite ning monardaga.





*Siin on naerukoht neile, kes mind tegelikult tunnevad

10 kommentaari:

Tsiil ütles ...

ah, nii hea on see tekste lugeda, ma kujutan seda päris hästi ette "elavas" esituses.
Õnnitlused karika, khm ikka võidu puhul!
Võtmehoidja paistis ilma prillita nagu filigraaaaan.

mustkaaren ütles ...

Selline teaater on vahelduseks ju päris tore 😁
Ilusad tardunud hetked ja kristalliseerunud aeg. Ja pildid, mida piiiikalt vaadata.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Poleks teatris käinud, poleks LÜHTRIT näinud :D

Futu ütles ...

Roigas on viimasepeal.:)

HelveL ütles ...

jaa...roigas meeldib mulle ka. kõige muu juures.

konn, lendav konn ütles ...

Mulle meeldib väga see pistoliga kaevur kullakangi otsas!

Lendav ütles ...

Pistoliga kaevur kullakangi otsas on auhind võistluselt Aasta lühim päev. Ülenurme. Siis tegin ma oma konkurentsitult parima tulemuse (isiklikus punktiarvestuses).

Anonüümne ütles ...

Ilusad salapärased vidinad ja uhked kuldsed asjandused. Alati on tore, kui elu jooksul tekib midagi käegakatsustavat, mida lapselapselapse...lapsed saavad uhkusega järgmisele põlvkonnale tutvustada, et näed, selle kullakangi koos kaevuriga võitis sinu vanavanavanavana...ema püssilaskmise eest ;)
Mul pole näiteks üldse kuldseid jupstükke endast maha jätta, seega saab minust salapärane esivanem, kes võis vabalt elada ka nõudekapi all ;)

notsu ütles ...

need su vaigutatud vidinad on alati imeilusad.

Tii ütles ...

Jah, kindlasti tuleks seda näitust veel mujalgi näidata. Nii fantaasiarikkad ja kenad! Paraku peab kohti hoolega valima, et kunst pikanäpumeeste saagiks ei saaks.