laupäev, 13. jaanuar 2018

С новым годом!

Sain sokid valmis. Kes mäletab, siis kunagi nädal enne kohalikke jõule hakkasin kuduma (jõulukingituseks). Noh, vana kalendri järgi jõuluaeg veel napilt kestab, alles oli uus aasta, nii et 😁

Roosakas ja kollakas lõng on seentega värvitud. Ülejäänud on ikka vanad tuntud aniliintoonid.

Kuduma hakkasin täiesti ebatraditsiooniliselt. Mitte varba otsast (Türgi traditsioonilist sokki hakatakse varba otsast kuduma), vaid keskelt. Enne kandu. Kõigepealt kannad, siis labad, varbaotsad. Ja siis võtsin silmad üles ja hakkasin lapilisi sääri tegema.

Ühtlasi sain valmis salatirohelised velvetid, rohkete taskutega. Istuvad suurepäraselt, kui ma suudan 3-4 kilo maha võtta. Või pükse natuke venitada. No mis teha - kangast oli ainult 1,5m, kuidagi ei pigistanud laiemaid välja, kõik 4 sääretükki tuli ühele kangalaiusele mahutada.

...

Uue aasta esimesed laskmisvõistlused olid jällegi Ülenurmel. Mul läks kehvasti, sest ma alustasin liiga hästi. Teadupärast on tühi pea parim retsept täpseks laskmiseks. Mu pea oli nii tühi, et ma ei saanud arugi, et esimesse lehte 5 augu asemel 6 tegin. Väga ilusad augud olid, puha üheksad-kümned. Kui ma siis lõpuks ära tabasin, et olin määruseid rikkunud, hakkas pea jahvatama ja vait enam mõtteveski ei jäänud (kuidas ma küll ei märganud! jne). Ja tulemused olid järjest viletsamad.
...
Kuni läksin esmaspäeval trenni ja treener käsi pikka mind õnnitlema tuli - selle viletsa laskmise, trahvipunktide ja muu jamaga olin ikkagi võistluse ära võitnud! Uskumatu. Ma süüdistan konkurente, et nad endast parimat ei andnud.

...

Asendustööd on selleks korraks tehtud, nüüd võib lausa elama hakata.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sokid on väga kenad. Ajad mulle sokikudumise isu peale :)
Ja palju õnne võistluse võitmise puhul!

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Need sokid peab saaja ilunaelaga seinale riputama :) Sa riputamise aasad sokkidele ikka tegid ?

mustkaaren ütles ...

Oh, sport. :)
Muinasjutulised (halluse ja igavuse) kaanoneid murdvad sokid. Riputusaasade soovitus on kohane.

Muhediku papa. ütles ...

Nobedaid näppe ja kotkasilmi ka edaspidiseks paugutamiseks.

Skarabeus ütles ...

Kui ma neid värve sokil vaatan, meenub millegipärast lapsepõlv...Padjakatted,kindad-sokid, isegi kuusepuu oma ehetes oli SEDA tooni, aga ma ei mõista sellele nime anda,et m i s tooni siis nimelt!