laupäev, 18. veebruar 2017

Tervisi teisest ilmast

Ei, minuga ei ole midagi juhtunud. Peale selle, et olen teinud tööd ja siis veel tööd ja peale selle veel tööd. Ühel imelisel härmahommikul (ilm oli siis täiesti teine, vt. pealkirja)


võtsin tööle fotoka kaasa ja pildistasin sõbrad üles.



  Kondirobi oli olemas juba minu kooliajal, käsi ja jalgu ja päid oli tal siis rohkem. Plastirobi on tema kõrval veel õige noor. Kui paljudes Eestimaa koolides on veel alles päris luukere? Päris-päris?


Siit tuleb päris pikk kondiseeria, traate ja pliiatsiga peale kirjutatud spikreid ka, ärge siis pahandage. Ma kaldun arvama, et sedasorti õppevahendid on tavakoolides väga haruldaseks jäänud ja sellist pildiseeriat ei näe iga päev.

 Mehed, kas teil traati on?
Seitsmes lüli, kaelakont.
 Viies ribi. Seitsmes ka. Tõenäoliselt kunagi ammu mõne õpetaja poolt märgitud.

 Rinnak.
 See pliiatsikiri tundub olevat aastakümneid vana. Jupp vaagnat.
 Selgroog on üsna hõredast materjalist.
 Alulised nimmelülid, kokkukasvanud ristluulülid. Saba on puudu.

 Abaluu ja selle ladinakeelne spikker.


Kohe näha, et vanad sõbrad.

Tuleb tunnistada, et vaatamata puuduvatele kehaosadele on päris Robi ikkagi palju huvitavam.

----------


Vahepeal on mul õnnestunud aasta vanemaks saada. Aga aega seda tähistada pole olnud. Loodetavasti jõuan tähistamise ja puhkamiseni enne, kui minust sarnaseid kunstfotosid teha oleks võimalik.

6 kommentaari:

Tii ütles ...

Huvitav seeria. Millegipärast pole minu läbitud koolides selliseid õppevahendeid olnud.

mustkaaren ütles ...

Teie koolis on väga korralikud lapsed, mujal ilmselt tassitakse vaene Roobert jupikaupa meeneteks laiali...
Väga ilusad jääpildid, kontide vaated ka hubased. Sa kohe oskad pildistada.

Lendav ütles ...

Paistab, et mul on õigus ja see on haruldane. Sellepärast ma ta ka igast võimalikust ja võimatust vaatepunktist üles pildistasin, et ühel hetkel saab see haruldus otsa või leitakse, et lapsed ei peaks päris luukerega ühes kabinetis viibima ja see visatakse ära. Pildistasin, et jääks dokument.

Minu kooliajal olid Robil veel jäsemed küljes, vaid mõned sõrmed kadunud. Ja poisid jooksid mõnikord vahetunni ajal mööda klassi ringi, vehkides Rooberti jalaga.

Lendav ütles ...

Kaaren, Roobert on juba jupikaupa kaduma hakanud. Õnneks küll hämmastava aeglusega, kolmekümne aastaga ei ole ribisid ja selgroogu veel pihta pandud.

Anonüümne ütles ...

Härmatanud maailm meenutab muinasjuttu. Robi meenutab ka muinasjuttu, ainult et üht teist, no näiteks "Kuidas Kondi Roobert koolis käis" või midagi sellist.
Õnne ka veelkord, tagantjärele. Loodan, et sünnipäevakink jõuab enne kohale, kui järgmine sünnipäev. Kuninglik Postiteenistus on meil teatavasti veits pikaldane :) Haldjakuninganna peab ise kõigi pakkide sisse piiluma, ja kuna ta on umbes sama vana kui piltidel toimetav Roobert, võtab see kõik aega :)

Tsiil ütles ...

oeh, hilinenud snp tervitused!