teisipäev, 3. jaanuar 2017

Labidochromis caeruleus ehk ahven otsib onni

Juhuslikke radu pidi sattus mu akvaariumi mõni aeg tagasi kena kollane kala. Väga kena kollane kala. Aga. See sunnik on sihuke pisut liiga elav ja ettevõtlik minu jaoks. Ma sain nimelt omale tsuti suurema akvaariumi, kaane ja valgustuse tegemine võttis küll aega, aga nüüd on see lõpuks komplekteeritud ja väikse akvaariumi sisu ümber kolitud. Ruumi on veekogus rohkem, valgust on ka rohkem. Nüüd võiks ometigi hakata aiandusega tegelema (ka vees kasvab samblaid ja sõnajalgu, mul on need veel täitsa puudu 😊 ), aga see kala. See tuuseldas mu ceratopterise otsepilk ära, kui ta mu majja tuli. Hygrophilat ka näksib, aga see on nii kiire kasvuga, et ei ole jõudnud kõike ära hävitada. Isegi anubias on auguline - vanad lehed on liiga sitked, aga noortest saab ju jagu! (Tuleb tunnistada, et peale suuremasse akvasse kolimist ta taimi enam nii ei rapi, anubiase uus leht on veel täiesti terve.) Ja põhjakoristajaid ancistrusi kipub ka mõnikord taga ajama. Nemad saavad hüperaktiivse tegelasega nii hakkama, et lähevad vahepeal peitu, mul on neile mitu peidukohta tehtud. Mina aga tahan kena rahulikku veeaeda omale koju, kalad ei ole üldse nii olulised, ei pea olema haruldased ega iseloomuga ega midagi. Peaasi, et sammal rahulikult kasvada saab ja keegi habrastes sõnajalgades liigselt ei tuuselda! Niisiis:

PAKUN VÄLJA KOLLASE KALA. 
Ilus, natuke loll. Väga elav. Kuulub kirevahvenlaste sugukonda. Internet ütleb tema ladinakeelseks nimeks Labidochromis caeruleus, inglise keeles öeldakse tema kohta Electric Yellow African Cichlid. Pikkus ninaotsast sabaotsani umbes 9-10 cm. Vanust ei tea, sest on mitu korda omanikku vahetanud (minu juurde jõudis aasta tagasi nii, et naabrinaine ostis kelleltki terve akvaariumi koos eri liiki kaladega ja andis ühe liiga aktiivse kollase mulle). Täitsa niisama annan ära. Kassile ka ei raatsi anda (kuigi Tondu teda ikka huviga läbi klaasi uurib😼), ikkagi elus ja ilus tegelane, energiat ja tahet täis. Söögiks olen ahvenale andnud siiamaani täiesti tavalist akvapoest saadavat väikekalade helbetoitu, aga kui ancistrustele põhja vajuvaid toidutabletikesi panen, tuuseldab neid ka mõnuga. Akvaariumipoes on talle kindlasti ka sobivat spetsiifilist toitu.

Täna tehtud pildid:


See on enam-vähem õige toon, kroomkollane.

Viimased pildid on tehtud kohe peale kolimist, nii et vesi veel pisut sogane. Ümbertõstmise käigus (vanal kivisel põhjal ja väheses vees hakkas hirmsasti rapsima) sai ahvenaksese saba ka pisut viga, aga see on praeguseks täiesti paranenud. 

Nii et. Andke märku, küll transpordi ka korraldada saab, kui ainult huvi on 😊
Akvaariumi ma ei paku, vana on juba ära lubatud, paraku läheb ilma kollase kalata...

5 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Vaene kollane kala, alati on midagi valesti :( Kui oled uimane polda suga rahul ja kui oled liiga ettevõtlik, on ka jälle halvasti :P Loodame, et kellelgi on just selline väga ilus (olen oma silmaga nautinud) ja krapsakas kollane kala magu kollane allveelaev või midagi sellist :D

Eve Piibeleht ütles ...

Õnneks on akvaarium asi, millest ma kunagi puudust tundnud ei ole :) . Aga kollasele kalale sellegipoolest õnnelikku uut kodu!

Lendav ütles ...

No ma ju ütlesin ka, et ilus on! Aga ausalt, mulle sobiksid hetkel uimased kalad paremini :D . Samas on kindlasti kuskil keegi, kes naudib pidevaid kala-gala-etendusi. Igaks juhuks ütlen ette, et ta ei pruugi päris kõigi toanaabritega (kalade-tigude-taimedega) sobida. Mis ei tähenda, et ta nii röövel oleks, et päris üksi tühjas toas peaks istuma, selles suhtes on ta üsna keskmine. Eks igal loomal ole omad kiiksud, ahven pole sugugi kaugeltki kõige pretensioonikam tegelane.

Elav ja särav, võiks vabalt olla kellegi televiisori aseaine :D

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

No nii kahju, et mul akvaariumi pole, ta tundub nii äge tegelane

Fideelia ütles ...

Appi, kui ilus! :) Iseloomustus kõlab ka täiesti nii, et meie seltskonnas tema juba häbi tundma ei peaks, kuna meil nii inimesed kui kassid on ilusad, natuke lollid ja kollased. :) Kuid ma ei tea kaladest midagi ja kuna hakkan kolima, siis uusi elukaid praegu ei võta.