esmaspäev, 29. august 2016

Lahkumised ja hüvastijätud

Eile päeval pesin oma vana auto (Punase Koletise) puhtaks, klõpsisin mõned pildid ja panin kuulutuse üles. Siis pakkisin poja koos asjadega (uude) autosse ning sõidutasin Paidesse kooli. Lagle oli ka lõbureisijana kaasas. Kolisime ta ühikasse ja sõitsime järjest kasvavas pimeduses ja süvenevas vihmas koju tagasi. Nagu sügis oleks olnud äkki.

Täna läks auto üllatava kiirusega kaubaks, müügikuulutus ei saanud 24 tundigi üleval olla. Võibolla müüsin liiga odavalt, aga mis sest. Kallis oli see autoloom mulle hinges, ikka 7 aastat ühiseid radu vuratud, aga tegelikkuses oli ta siit-sealt ussitav vanake. Punane Koletis sõitis sädeleva nooruse (ostja oli napilt 18) seltsis Põlvamaale. Vaatasin neile järele, silmad kiskusid niiskeks. Kui palju ilusaid matku on meil olnud! Millistes Eestimaa nurkades käidud, peaaegu kõigis maakondades (Hiiumaa jäi käimata) ja koguni Tallinna linnas läinud sügisel! Ahh! Kui palju koos töömail käidud, isegi kujusid veetud!

Ja nii, autoga hüvasti jättes, jõudis äkki tagantjärele kohale ka see, et poeg ei olegi enam iga päev siin. Tasahaaval hakkab suureks saama, juba omad pruudid, juba omad unistused ja oma elu. Tema muidugi nii kiiresti silmist ei kao nagu auto. Loodetavasti jääb ikka alati mu juurde käima. Esialgu oleme kogunisti ju veel ühes leibkonnaski.

Sellised tuuled siin täna. Helged ja samal ajal natuke nukrad ka.

8 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Ole tugev ;)
Selline on elu.
Aga tõsiselt lõbusad lohutussõnad ei ole jälle kirjakõlblikud. :)

MUHEDIK ütles ...

Eks iga asi saab kord vanaks ja lapsi ju äralennuks kasvatamegi. Kurb, aga nii see kord on

Milda ütles ...

Tasahaaval laste lahtilaskmine ongi valutum.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Eks need lapsukesed oma elule ihkavad aga siis selgub, et see oma elu polegi nii väga... emme jääb ikka emmeks ja need sidemed ei katke kaugemagi maa tagant :) aga auto sai tõesti kiired kosjad :D

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Ahh et käivad Paides ja läbi ei astugi?! Jätame meelde ja tõmbame nina krimpsu!

Lendav ütles ...

Jõudsime poissi ühikasse sisse kirjutama alles enne üheksat õhtul, siis kimasin koju ja peale seda veel tööle. Külaskäik jääb järgmiseks korraks, palun vabandust!

Krissu ütles ...

Lenduminekute nukrus, emotsioonide rikkus. Puudutused, mis on nii elusad.

Eve Piibeleht ütles ...

Lahkumised ja hüvastijätud on üks osa elust. Tulemised ja rõõmustamised ka :)