reede, 25. märts 2016

Sest kirjutatud on: Ega see paremaks ei lähe, kui sa seda näpid*

Praeguse seisundit võiks kirjeldada sõnadega Lu-Tze kulunud pruunikaanelisest märkmikust: "Mul on ainult kaks kätt, ma ei jõua rohkem!". Algallikaks siis proua Cosmopilite, Ankh-Morpork, Quirmi tänav 3, toad välja üürida, väga mõistlikud hinnad**.

Ülepäeva on hiigelväsimus, aeg-ajalt tahaks nutta, halada ja pehmetel patjadel hõljuda. Järgmiseks päevaks on seisund tavaliselt muutunud, olen jälle lootusrikas ja püüan omadega kuidagi hakkama saada. Paraku kestab helgem olek ka umbes päeva, sellele järgneb vältimatu halin ning tunne, nagu oleks peksa saadud. Olen jälginud, et uneaega oleks piisavalt. Olen püüdnud võtta endale vähemalt ühe vaba päeva nädalas (paraku kulub see teistele tegemata töödele ja hädavajalikule suhtlemisele, mida tööperioodil ei ole).

Uus tööots, mille üle ma siin hõisanud olen, hakkab oma tõelist palet ilmutama. Ruum on jätkuvalt tore, mulle töökojad meeldivad. Aga mulle järjest rohkem ei meeldi stüreeniaurud. Ja klaaskanga tolmu sügelus randmetel, pahkluudel, lõual - igal pool, kuhu tolmul mugav maanduda on. Nagu klaasvati sees oleks püherdanud. Ning kolmandaks - lõpuks hakkab selguma, kui kiire ma olen, kui kiiresti seda tööd üldse on võimalik kvaliteetselt teha ja kuna tasu on tükitöö eest siis... Poolelioleva töö lõpetan ära, aga kas ma sinna rohkem lähen, on juba päris sügav mõtlemise koht.

Saagimine ei ole ka kerge töö. Väsitab roppu moodi. Aga see on vähemalt mu enda asi, kuidas ma midagi teen ja vähemalt kaasneb puunärimisega looming. Stüreeni ka ei ole ning saepuru torgib klaaskiuga võrreldes lausa pehmelt. Pühapäevaks lubati juba päris kena sooja, lumi sulab, mätas varsti kuiv, kujuri tööaeg hakkab kätte jõudma. Viimane aeg üle kontrollida, kas sügisesed kujuhuvilised, kes kevadet ootama jäid, on alles? Ae?

 *Pratchett "Ajavaras".
 **Pratchett "Ajavaras".

9 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Vahel on vaja veel hullemat, et aru saada. Aru saada, et see, mis enne tundus hull, on tegelikult suisa tühiasi või koguni nauding :) (saepuru vs klaaskiud nt). Igatahes soovin, et sul oleks väga palju kujutellimusi. Ja pealegi oled nüüd jälle tükk maad uusi teadmisi juurde saanud.

Eve Piibeleht ütles ...

Mina panen end nendele kujudele, millest eelmisel aastal rääkisime, kohe järjekorda. Ainult puiduga on siinkandis totaalne jama, suvest saadik otsin, ei midagi.

Anonüümne ütles ...

Mingi perioodi võib inimene rabada ükstapuha mis töökohal, aga mitte väga pikalt. Tundub, et Su organism püüab meeleheitlikult märku anda, et miski talle ei meeldi. Näiteks üks vaba päev nädalas, mida on ilmselgelt liiga vähe :)
Igatahes soovin vägevat kujude hooaega, no et ikka kohe oleks :)

MUHEDIK ütles ...

Oh, ei oskagi miskit kosta. Tean, milleks rabeled, aga ilmselt on ikka igal asjal piir.

Anonüümne ütles ...

Arstile, koormustesti tegema, omainimene kaasa, sest pärast võib toss väljas olla ja kui polegi, no siis lihtsalt hea, et seekord oli hea. Järjekorra saabumiseni iga päev 1 granaatõun.

mustkaaren ütles ...

Kivi kotti ja klaaskiud ylemusele pyksi.

Anonüümne ütles ...

https://www.riigiteataja.ee/akt/1026718

Anonüümne ütles ...

https://www.ti.ee/fileadmin/user_upload/failid/dokumendid/Meedia_ja_statistika/Truekised/Ohtlikud_kemikaalid_tookeskkonnas.pdf

https://www.riigiteataja.ee/akt/12874145

http://www.postimees.ee/1082440/kulaelanikud-voitlevad-elumaja-korval-tegutseva-tehase-vastu Väsimus... Saasteluba...

Lk. 63 uuringutest, mõjust
http://www.keskkonnakorraldus.ee/failid/Steelman/Tunni_kinnistu_DP_KSH_aruanne.pdf
Maasikad ja kaneel, nojah... Lk. 59 ...leidub seda kõikjal.
Näiteks leidub stüreeni tuhandetes igapäevaselt kasutuses olevates toodetes (erinevad
plastikust tooted, värvid, pinnakatted, vaigud jm) nii kodumajapidamises, kontoris, koolis ja
mujal. Stüreeni leidub ka paljudes igapäevaselt kasutatavates toiduainetes, nagu näiteks
kohvis, maasikates, kaneelis, aga ka autode heitgaasis ja tubakasuitsus


Anonüümne ütles ...

thela, mis suuruses ja liigist on otsitav puit? Kuskandis?