laupäev, 12. märts 2016

Paati-party

Maaliliselt tolmune töökoja aken

Ilus jupstükk ehk kõik lilled ma kingiksin sulle...

Disaintaburet





Tööriist

Faktuurid
Ja kõige lõpuks paat ise. Paar juppi on siin pildil veel puudu, aerutullid ja nende pesad näiteks. Aga jah - esimene paat, mille tegemise juures kätt sain proovida.
Jube väsimus on vahetevahel. Ei oska oma aega veel kahe töö vahel jagada, nii et jaksaks. Ometigi koht on sümpaatne - täna hommikulgi ei tahtnud kuidagi ärgata, aga olin ometi lubanud sinna tegutsema minna. Ajasin ägisedes jalule, sain kuidagi töökotta ja - väsimus kadus. Mulle meeldivad sedasorti töökojad - parasjagu segadust, igal pool, kuhu silm näeb, on tööriistu või materjale. Tolmu on muidugi ka. See on mõnes mõttes rikas koht - miski ei piiritle mind, ma võin seal teha kõike, mis pähe tuleb (ja mõistlik on). Enamasti teen ma muidugi ette antud tööd, aga see ei takista mul plaane tegemast ja kavandamast :) See on lennukas ruum, mis soosib tegutsemist. Oma osa selles on isegi vanal buržuikal, mis praegu veel nurgas puid sööb. Varsti saab keskkütte käima, siis see vana ja juba armsaks saanud rauakolu kaob. 

Mulle meeldivad meeste töökojad. On need siis rauakojad või puutöökojad, paadikojad või mis iganes muud. Need on kohad, kus on põnevad lõhnad. Seal kaob kõik ülearune, jääb ainult eesmärk ja töö selle nimel. Keegi ei vaata, kuidas välja näed, kas lõhnaõli on ikka küllalt kallis ning ega sukk jalas jookse. Mõnus :)

Mis ma siin kirjutasin just? Et väsimus? Väsimuse vastu aga aitab ülihästi värskelt teenitud raha näpu vahel. Täna läks esimene paat kliendile ja sain seda tunnet tunda, kuidas väsimus nagu naksti haihtub :D

Kui kauaks ma sellele tööle jään, veel ei tea. Õnneks on mul vabalt valida, millal seal tööd teen ja kui palju seda teen. Mul ju muid tegemisi ka - koristajakoht on ikka ilusti alles ja varsti-varsti algab saagimise hooaeg. 

7 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Tyundub, et jäid palgaga rahule ja kui muidu ka meeldib, siis jumala pärast lenda aga edasi aga ära liiga kaugele ja kauaks lenda :) Vahel tahaks ikka sind näha ka ja tiiba suruda :D

Lendav ütles ...

Igal tööl on omad plussid ja miinused. Plusse on mitu, mõni miinus ikka ka. Palgaga on esialgu nii, et ma olen ju algaja, aeglane veel, aga tasu on tükitöö eest. Aga küll see kiirus ka tuleb :)

Selleks, et ikka jaksaks, tulebki vahetevahel sõpru ka näha - kui elu ainult rühmamiseks muutub, on midagi mäda.

Eve Piibeleht ütles ...

Hoian pöialt ja ära enesele liiga tee. Mul ikka ka mõttes Sinult mõned kujud tellida.

MUHEDIK ütles ...

Nii ilus paat on valmimas.
Aga esimene mõte, mis pähe tuli, oli laulda Sulle üks lauluke. Tead, see ...raha paneb rattad käima :D, mis ta siis väsimust ära ei peaks võtma.
Ära ülearu rabele, kõik on nii seatud, et asjad laabuvad niikuinii.

mustkaaren ütles ...

See on väga äge, paaditöökoda ja.
Ei jaksa seletada, no meeldib, noh. :)
Vedru pilt on lemmik!

Anonüümne ütles ...

pildid on väga head!
ja töökodasid arrmastan ma ka... ju see vist otsapidi päris algses lapsepõlves, kus suitsusauna eesruumis oli vanaisa kruupink. sellel tehti igasugu huvitavaid asju, ja oi neid tööriistu seal peal! ja höövlilaastu seal all :).
ja paadid... oli aeg, kus ma unistasin oma paadist.. pangodi järvel :).

teise külje pealt - kas need plastiaurud mürgised pole? maski ikka kannad?

https://www.youtube.com/watch?v=oD-49sL4Gwc

trumm

Anonüümne ütles ...

Kui kevadel on raskusi ärkamisega, koormusetõus ja aega menüüs kevadiste puudujääkide tasategemisteks reaajamiseks ei jagu, haljast pole veel võtta, saab kiiret hädaabi ka sisisevatest vitamiinidest, mõned päeva jooksul. Vaevalt seal normaalsed söömistingimused on. Saab poole suupoolega õhust todasama materjali peristoidu kõrvale.
Hädaabi ja lühiajalisus, sest sisinad sisaldavad magusaineid. Ise kasutasin noid eriti ropptolmustel lõunatel, vähese veega lahustatult kallasin keefirikarpi, loksutasin ja sealt sai kiiretel pausidel kõrrega manustada, ilma muud sodi endale sisse söömata, polnud ka mustadest kätest lugu. Kes teab, äkki oli jogurtilaadne toode, äkki sula solk :D