neljapäev, 11. veebruar 2010

Teateid

Olen täiesti elus.
Tegin täiesti ise valmis toolipadja pehmemööblikursusel - sidusin ise vedrud jne.
Leidsin umbes miljon virtuaalset sugulast (geni ikka...)
Õpin lugema vanu kirikuraamatuid jms ajaloolisi dokumente, olen juba leidnud oma vanavanaema neiupõlvenime (see oli Anni, Miina Anni oli ta nimi :D) ja veel kolm põlve edasi.
Veel olen leidnud pinu dokumente vanavanaisa Taneli (erinevad kirjakujud Daniel, Tannel, Tannil... Eriti vinge on venekeelne - Danil Girš) ja tema esivanemate kohta, mida ei suuda ikka õieti seostesse ja järjestusse panna.Omal ajal oli inimestel umbes 3 nime - Jaak, Jaan ja ... no ütleme Margus, mis korduvad ülemeelelise kiirusega ja mitte ei tea, millise Jaagu poeg Jaaguga just tegemist on... Ja iga teine naine on Mari (Marri). Ja kolmas Liisu (Liso).
Aga vanaema Minnaga on ikka kehvasti, pole siiani suutnud tuvastada õiget Jaan Tamme (tema isa), kuigi leidsin vanaema ja ta õdede sünnikirjad. Eriti kidakeelne kirikuõpetaja on olnud...

Ma näen unes ka neid imelikke kirjakujusid.

Ükskord ma muutun normaalseks tagasi, ärge muretsege.

ps. Pühapäeval on mul lahtiste uste päev. Näen sõpru ja sugulasi hää meelega.

6 kommentaari:

BMX wallpaper ütles ...

hello! how are you?
happy valentine 2010 *_*

Skarabeus ütles ...

Hirsch on kõige ehtsam juudi nimi.
"Kes ei mõtleks, kui rikkad juudid on, kui näituseks nimesid Rothschild, Heine, Cohn, Günzburg, Bleichröder, Hirsch nimetatakse? " (Lugesin kuskilt sellise lause...)
Vändra kandis oli sõja ajal üks sellenimeline arst.

Lendav ütles ...

Lugu ise oli selline, et algselt on meie perekonnanimi ikka Irs olnud. Aga vahepeal venestamise käigus sai Tannel Irs´ist Daniel Girš. Girš kirjutati hiljem ladina tähtedega Hirsch. Ja Tagasi sai Irs´i nime alles 1936. aastal. Vanaisa Rudolfil oli palju vendi-õdesid, enamus jäi(sai) Irsideks, aga üks vend võttis hoopis nime Voode ja teine Hirv - tema oli Indrek Hirve vanaisa.

Need dokumendid on Saagas kõik olemas. Nii algsed nimed (rahvaloendustest ja ka osad kirikukirjad) kui ka nime moondumine - vanavanaisa ümberasumise märge, mis oli vene keeles ja lausa uskumatuks muutunud kirjapruugis.

Skarabeus ütles ...

Väga vahva.Tuuseldasin ka mööda neid ajalooradu kunagi,olin löödud, et mu esivanemate ilusat nime Kreisberg peeti saksapäraseks ja eestistati enne sõda mingi totaalse jama vastu.

Ede ütles ...

Tere.Kas Rein Irs,elektriajamite kateedri vanem6petaja,on samuti sugulane?

Lendav ütles ...

Minuteada on kõik Irsid sugulased. Kui kaugelt Rein Irs võiks olla, ei oska öelda - lähisugulaste hulgas ta pole, isiklikult ei tunne.