esmaspäev, 7. juuli 2008

Suvemaa

Tagasi kaugelt lõunast. Seal on ka suvi. Vastseliinas on vaieldamatult suvi ja Misso-Massomaal on veel rohkem suvi.

Vastseliina puupäevad möödusid sama toredalt, kui eelmisedki sarnased üritused, võibolla pisut unisem oli. See-eest Siksäläs oli tunduvalt sündmusterohkem. Jõudnud kohale, avastasin, et Misso noortekeskus on välja kolinud oma kodinad ja ma olen ilma elektriliste söögitegemisvahenditeta (sh. minu isiklik veekann oli lahkunud). Ja puurkaevu pumba juhe on ribadeks niidetud. Muru on hästi niidetud ja pumbajuhe ka. Niisiis - allikale! Tee allikale oli isegi natuke olemas, nõgeseid ja naate täis ja läbis ka kohati põdrakanepi džunglit, aga leitav. Vesi käes, algas ülesanne saada vesi kuumaks, selle tarvis oli majas üks minu vana plekist kopsik ja õue peal lõkkease. Hämmastavalt palju aega võtab mugavustega harjunud inimesele lõkke peal tee ja pudru tegemine. Samas kopsikus.

Ülejärgmisel päeval tuli ingel Valjo, suur paks mees, aimatavad tiivakesed selja peal heljumas ja tõi elektripliidi ja veekeedukannu. Aimates, et kaevu niipea korda ei saa, küsisin vikatit allikaraja niitmiseks. Selle tõigi järgmisel päeval teine võibolla ka ingel, ei pannud tähele kohe, Pindis. See olla tõeline defka, ainuke vikat terve Misso peale. Varahommikul tõttasin naate ja nõgeseid materdama (sest niitja ma teab kui professionaalne pole). Paarkümmend meetrit enne allikat tulid mind äkki herilased suskima ja ma tormasin, vikat järel lohisemas kodu poole. Ainult 4 pistet. Ja ainult paaritunnine kohalik paistetus. Pole viga. Olen suhteliselt mürgikindel.

Siis tuli Pindis, lappis kokku pumba juhtme ja - vett ikka ei saanud, sest pumba voolik oli millegipärast tervenisti kaevus... Ja pump ei taha välja tulla... Saaga jätkub kunagi hiljem. Allikas on ikka väga armas.

No ja kunagi jõudsin ka Elvasse tagasi, astusin siia korterisse, nagu poleks siin kunagi olnud. Muidu oli normaalne, ainuke häiriv asjaolu oli vähene valgus. Valgustusega tuleb midagi ette võtta enne talve. Soovitan käia inimestel vahepeal mõneks ajaks kodust ära, tagasi tulles on kodu mõneks ajaks hoopis uus...

Ja veel üks rõõmustav sündmus - eile sündis hulk väikseid gupisid. Mitu täpselt, on veel selgitamisel.

1 kommentaar:

Kairi ütles ...

seiklusrikas! :)