laupäev, 23. juuli 2022

Seenetreiali argipäev

 

Seekord pean alustama pea aastatagusest ajast. Mullu sügisel hakkasin saagima Põltsamaale üht tütarlast kelguga. Olete kunagi lapsepõlves laulnud laulu "Küll on kena kelguga?". Muidugi olete. Vot selles majas elas selle laulu sõnade autor Reinhold Kamsen ja kasvatas lesena oma nelja tütart. Nüüd on tema, ta tütarde ja selle laulu mälestuseks saanud valmis tütarlaps kelguga. Skulptuuri avamine toimub Põltsamaa kohvikute päeval 13. augustil kell 12.00 Põltsamaal, Jaama tn 16.



Viimane foto on maja poolt tehtud, kust enamus inimesi kuju ei vaata. Praegu näen, et oleks võinud kelgu jalased ikka ära markeerida. Kohapeal ei tulnud see meeldegi, vaatasin tütarlast rohkem teisest suunast ja möödakäijate pilguga.

Pea 10 kuud tagasi oli ka üks juubel, milleks kingituse saime valmis alles nüüd. Suurema töö tegi abikaasa, minu osaks oli nikerdada väikse saega lihtne lillemotiiv ja õlitada. 


Aga ka see pole veel kõik. Jõudsin olla ka seenetreial, voolisin välja terve komplekti kukeseenemööblit - 5 taburetti ning laua. Õlitamisega läks natuke nihu, sest õli oli varasemalt olnud teisel materjalil oluliselt heledam ning kollasem. Aga ega midagi teha ka enam pole - ju siis need on hoopis pruunikübaralised lehterkukeseened 😀




Ja ka see pole veel kõik! Kurepallu on ilmunud Sammalhabe koos sõber Rudolfiga. Vaene rästik oli viga saanud ning Sammalhabe peab teda nüüd kosumisperioodil oma taskus. 



Suvi kestab ja ootel olevate tööde nimekiri on pikk. Ma lähen nüüd saagima. 

3 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

💖

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Oi oled sina alles salamisi jõudnud :) Vot need kukeseened küll võtaks :D

Done ütles ...

Vau! Suur töö!