pühapäev, 7. aprill 2019

Sai pisut müratud



110-115 kudutundi ja valmis ta ongi!
Vastu jaanipäeva kulub uus kamps marjaks 😉

Materjalid on tumehall nõukaaegne alpakalõng (oh, kas keegi ometigi oskaks juhatada, kustkohast seda imelist materjali võiks veel saada?) ja valge kodumaine (Jõgeva vist) lambalõng, mida on värvitud seentega (verkjas vöödik), sammaldega, lepakoorega ja kuuseokastega.

Minu esimene meestekampsun. Olen kunagi kudunud kampsunid oma mõlemale lapsele. Endale olen kudunud vist 5 ja heegeldanud 2 kampsunit ning heegeldanud paar kleiti ka. Minu tööd kipuvad kõik kuidagi eksperimentaalsed olema, seegi pildilolev kampsikutükk tahaks veel mõnest kohast venitamist, sest sai kootud peaaegu silma järgi ja umbes. Ning ühes tükis. Alustasin altotsast, ringvarrastega, kaenla alt jagasin kudumi esi- ja tagatükiks ning kudusin õlgadeni. Õlgadele said väiksed õlalapid ("pagunid"), mida kududes ühtlasi ühendasin ka esi-ja tagatükid õlgadelt (kudusin kokku). Siis võtsin üles kraesilmad ja tegin kraeääre. Seejärel korjasin kaenaldest varrukasilmad ja kudusin ka need - paralleelselt tegin kahte varrukat. Nii lihtne ja nii keeruline 😊

4 kommentaari:

MO isetegemised ütles ...

... ja nii ilus !

HelveL ütles ...

Tõeliselt ilus! Oled ikka tohutult andekas.

maurus ütles ...

Drops alpaca kodulehel on väga suur valik alpaka-lõngasid, küll puhast alpakat, küll koos villasega. Tellisin endale sealt kolme värvi 100% alpacat ja tegin kohe kolm kampsi. No nii ilusad, pehmed ja mõnusad tulid.

Tii ütles ...

Õnnelik mees ses soojas kampsunis. Võib küll jaaniööl hommikuni sõnajalaõit otsida.