esmaspäev, 15. oktoober 2018

Väga palju saepuru

 Töö on veel pooleli, ühel päeval lähen veel tagasi. Terve laupäeva uhasime Laglega lihvida, aga mõned puudujäägid jäid ikka veel.
 Kas tolmuahv Brasiilias või hoopis Põltsamaal?
(See on rida ühest vanast laulust, mida mu ema ikka aeg-ajalt meenutab..Laulu pealkiri on vist "Koolipoisi mure". algab umbes nii: kes koolipoisi elust-olust natukegi teab, see vangipõlve piinaga ta kohe ühte seab.... ja kusagil on seal ka selline rida: kas tolmuahv Brasiilias või hoopis Põltsamaal?)

Laupäev läks ikka väga lappama, mul oli juba kolmapäeval läinud silma puru, mis neljapäeval ja reedel enam suurt tunda ei andnud, ainult rähma jooksis silm. Lootsin, et puru on välja tulnud ja need on ainult järelnähud. Aga laupäeval läks jälle natuke tolmu silma ning kõik algas otsast peale. Sõitsin kodu poole tagasi ja tilgutasin iga natukese aja tagant silmatilku, et ähk läheb paremaks? Ei läinud. Seega ei keeranud Puhjast mitte kodu poole, vaid otse Tartusse. Kuperjanovisse silmakliinikusse. Kus öeldi, et seal ei ole juba paar aastat silmakliinikut. No ma polnud sinna mitu aastat juhtunud ka. Läksime edasi EMOsse, kus ma juba kartsin, et pean konkureerima kõigi jalaluumurdude ja infarktidega ning mu silm võib oodata umbes ülehomseni. Aga ei, sealt juhatati teisest sissepääsust uude silmakliinikusse, mis veel viimast tundi sel õhtul avatud oli. Oh imet, viie minutiga oli mu rahakotist võetud viis eurot ja kaks puru silmast ja haiget ei tehtudki! Ma olin kohe lausa õnnelik. Väga sümpaatne ja asjalik arstitädi oli.
 Kuldne pühapäevahommik.
 Pühapäevased armastajad (mis tumeda tausta efekti fotokas siia tekitas, ma ei teagi).
 Kõutsiga kahekesi lihvisime, nii et nina tatine. Aega läks kaks korda rohkem, kui alguses arvasin - haavapuu on kehv lihvida, nagu vatti nühiks. Ma üksi ei oleks ühe päevaga seda vist tehtud saanudki. Aga päev oli ilus, ma nii sooja oktoobri keskpaika ei mäletagi.
 Kallistajate seljatagune


Lihvimine veel pooleli, aga juba on Põltsamaa tütarlaps leebemaks läinud, ei ole enam nii nurgelise ja terava olekuga :)
Veel üks Põltsamaa tolmuahv.

Nõo pink on ka lihvitud, aga sellest näitan pilte siis, kui see immutatud saab.

3 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Lahe!

Anonüümne ütles ...

Aitäh Põltsamaa kuju eest... väga kena on sellest mööda sõita :-)

Ja vabandan oma võhiklikkust - kas neiu on kuidagi seotud teisel pool jõge oleva härra kujuga?

Lendav ütles ...

Jaa, neiu on Maria, kes õrnas eas abiellus Magnusega. Kuninglik noorik :)
Ma tänan heade sõnade eest!