kolmapäev, 13. jaanuar 2016

Vahepeal oli külm

 Räägivad, et vahepeal olla külm olnud ja ühel veevärk ära külmunud, teisel solk ja kolmandal kempsuga probleeme. Meil siin töötas kõik ilusti, ilm meid ei kõiguta.

Mõned vaated meie veevärgile:




Ma usun, et Masaru Emoto hindaks meie kaevust aurava vee kvaliteeti kõrgelt :)

Kempsuga on ka kõik korras, külmaga muutus kambrike imeliseks kristallpaleeks.
 Kanalisatsioonist ma seekord pilte ei jaga. Küll aga seltsimehest, kes oli roninud külmkapi peale džunglisse (kuhu tal tegelikult ei ole lubatud minna!), ise must nagu öö.

Nii me siin vaikselt toimetame. Loeme raamatuid, vaatame telekast järjefilmi (kas pole ilus eestiaegne telekaraam!):



Ei kurda. Väikseid virisemisi muidugi oleks, näiteks selle üle tahaks nuriseda, et toanurka maha pandud termomeeter miinust näitas (maja välisnurk, diivani taga), aga see on tegelikult köömes. Diivani peal villastes sokkides oli päris mõnus ka kõige krõbedama külmaga.

Vahepeal on alanud ka uus õppeveerand, mis tõi meie asutuses kaasa mõned koondamised. Minu koht jäi alles, töömaht kasvas. Palk ka kasvas, sest miinimumpalk tõusis. Veel sain enda valdustesse uue masina, mille ametlik nimi ei ole meeles. Ristisime selle kohe Väikseks Porgandiks. Porgand on tubli, koristab hästi. Aga masin on kole kitsas, nii et ainuüksi võimla koristamisel tuleb mul Porgandiga 2 km maha jalutada. Üks töökaaslane ei jõudnud ära imestada, et mul sammulugejat pole. Mis mees sa siis oled, pole uurigi sammulugejatki!? Aga mis seal lugeda. Kõnnin ikka nii palju kui kõnnin, olgu siis kaaslaseks sammulugeja, Porgand või lihtsalt mopp ehk prügikott.

Räägivad, et kuu lõpus pidi jälle külmaks minema. Las läheb, külma ma ei karda. Eriti ei karda ma külma siis, kui veeämber on vett täis, solgiämber on tühi ja telekas ahi köeb.

Ps. Tegin kaua oodatud, aga ometi ettekavatsemata kulutuse ja ostsin uue fotoka. Eks aeg näitab, kuidas aparaat ennast õigustab.

13 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Sammulugeja on minu meelest üks mõttetumaid leiutisi.
Aga ilma sooja vee ja kanalisatsioonita poleks mina nõus elama. Minu kiiks.

Anonüümne ütles ...

Mulle meeldib Sinu telekas:)

Manjana ütles ...

Sul on seal niiiii ilus!

Lendav ütles ...

Nooh, kui silmad lahti hoida ja õige nurga alt pildistada, siis on ilus jah :) Ma koledamaid nurki teile praegu ei näita.

Lendav ütles ...

Eile oli just töökaaslastega juttu soojast veest ja dušist. Üks küsis, kuidas mu lapsed lepivad, kas nad ei nõua minult mugavusi? Aga mida neil nõuda on. Kust need mugavused tulema peaks? Lapsed ei ole lollid, nad näevad küll, mis võimalused mul on. Ja on juba nii suured, et saavad vajadusel ise kaevust vee kätte ja kuurist puud, ahju köetud. Ei nurise meil keegi (avalikult) elutingimuste üle.

No ja ma usun, ei, ma tean, et millalgi jõuab ka kraanivesi minu koju. See võib veel pisut aega võtta, aga tulemata ta ei jää.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Küll need mugavused tulevad, kus need pääsevad ja lapsed on sul igatahes supervahvad :) Ja järjefilm tundub põnev :) mis kass see oleks, kes vahepeal junglisse jalutama ei läheks ja muidugi kaev, need imelised kristallid :D

Aidi ütles ...

Veevärgi kristallid ja telekaprogramm on sul igatahes imekaunid! Pole üldse paha pakett, ma ütleks.

Morgie ütles ...

Illos. Selles minu lemmikraamatus, "Pimeduse pahem käsi" oli vist kirjas idee, et mugavused ja elegants ei klapi omavahel väga kokku.

Tsiil ütles ...

ilus vee- ja tulevärk :)

Hundi ulg ütles ...

Mina ütlen sõna sammulugeja kaitseks. Ma kardan, et ilma numbrilugejata teeksin iga päevaga üha väiksema tiiru kuni asi päädib seisundiga kus ... Ning kuigi juba esimese 200 meetriga on mu võhm väljas ja puhisen kui auruvedur, siis sammulugeja motiveerib mind need miinimum kolm kilomeetrit päeva jooksul ikkagi ära tegema.

MUHEDIK ütles ...

Tuletab aastataguseid aegu meelde, kui me maale ära kolisime. Meil oli talvel samasugune veevärk ja tualett. Selle väikse vahega, et vesi oli meil umbes pool aastat majas olemas ja kanalisatsioon aastaringne.
Aga televiisor on meil siiani ühesugune :)

Panasonic on hea aparaat ja Lumixi objektiivid olevat parimate hulgast.

mustkaaren ütles ...

Nõustun kõigi eelkõnelejatega.

Köögikata ütles ...

Meil on lausa kaks telekat, teine on köögiakna taga söögimajas.
Aga sammulugeja tahaks kord niitmise ajal peale saada küll, lihtsalt huvi pärast, et palju ma siis läbi kondan ka...