kolmapäev, 23. detsember 2015

Revolutsioon

Pole aega kirjutada ega isegi õieti teiste kirjutatut lugeda. Mingi rahutus on sees. Ja see ei ole see päris jõulutunne, see on midagi muud. Ärevus, rahutus, vibratsioon. Ei suuda kaua paigal istuda, hakkangi jälle mängima mõtetega, kuidas ja mida saaks ümber tõsta, värvida, välja vahetada, paremaks sättida... Käin omas kodus, mõõdulint käe külge keevitatud. Kribin suvalistele paberitükkidele võimalikke skeeme ja plaane. Kolan mööda netipoode ja pärispoode, ise täpselt teadmata, mida otsin. Ja aeg-ajalt ütleb kaine mõistus üles ja ma tulen taaskasutuskeskusest tagasi, auto silmini köögikappe täis topitud (kusjuures need ei ole isegi mitte mu unistuste köögikapid, vaid sellised, mis mõõdu poolest sobisid, südant pahaks ei ajanud ja rahakotis ka päris mõrva ei korraldanud, ei enamat...)...

Ning mul ei jää muud üle, kui vanad mööblitükid mujale paigutada ja uued seina kruvida, vahel mõnda asja tähelepanematusest tagurpidi keerates, siis jälle lahti kruvides ja õigeks pöörates... Enne kapi seinapanekut on aga vaja kontakt mujale viia, seega jälle poodi, rull kaablit, harukarp ja kontakt osta ja... Algul kauplesin küll sõbra elektritöid tegema, aga no ei kannata oodata. Ja mis seal nii väga keerulist ongi, mul ju kõigest kahesoonelised juhtmed, isegi maandust pole. Areneme ja õpime :D  Ma tean, et see köök ei jää lõplikult nii, aga praegune olek on kõvasti parem, kui eelmine ja nüüd ma ehk kannatan siin niikaua olla, kuni põhjalikum remont tehtud saab ja päriselt-päriselt siia midagi head ja paremat saab. Vahefaas ehk limbo, mis loodetavasti siiski päris kümmet aastat ei kesta. Ega seegi limbo pole veel päriselt saavutatud, sein tahaks hädasti värvi(parandust) ja põrand ka midagi ja laual ei ole veel sahtlit küljes ja... Kraanivesi on veel kauge muusika.
Mingi mulje juba on

Igavese tudengi majapidamine, lipp lipi ja lapp lapi peal, pildistatud esikunurgast ehk saapahunniku otsast...

Peale kappide tirisin koju ka mõned lauajupid (ema juurest) ja 6 meetrit ketti ning kruvikonkse. Punk-riiul sai hämmastava kiirusega seina.

Kõige nende kruvide ja plaatide keskel olen jõudnud valmis kududa ka mütsi. Läinud talvel jäi kummitama üks viie õielehega lill, mille mütsipõhjaks katsetasin ja siis sujuvalt edasi patsideni jõudsin. Mul üks sarnane (ilma lilleta) patsimüts juba oli, aga selle ma andsin emale. Nüüd me oleme ka mütside kaudu sugulased :)


Inspiratsioon

Kudumise kummalised rajad :)
Pikkade patsidega - nüüd on mul ometigi juuksed!
No ja ega see rahutus ei anna asu. Pidevalt on vaja kas midagi puurida või kruvida või kusagil ringi ajada. Poodides ka ei jõua kõik aeg olla - väga kulukaks läheb. Nii siis saigi külastatud kahte armast aednik-sõpra. Pööripäeva puhul ühiselt tuldki tehtud. Kui see talv nüüd selle peale ei tule, siis... siis tuleb kevad. Mu hiidlaugud juba näitavad ninasid. 

Nüüdseks on vist suuremad rabelemised rabeldud, ei jää muud üle, kui järjest ja järjest sorteerida ja kaotada majapidamisest kaste - ma elan praegu nagu Indias, kastisüsteem püsib kangekaelselt. 

Maalida on jätkuvalt vaja, aga selleni ma enne ei jõua, kui töötoas nii palju ruumi jälle on, et värvidega vehklema mahun. 

12 kommentaari:

Marfa ütles ...

Köök näeb vinks-vonks välja. Valgust on juures ja ma ei tea, kas oled sinna ruutmeetreid juurde kasvatanud, aga kuidagi palju suurem tundub. Müts on ka äge:)

Hundi ulg ütles ...

Mul on hea meel, väga hea meel Sinu pärast.

Need taburetid jätavad mulle lummavalt sümpaatse mulje.

Lendav ütles ...

Taburetid on mu vanaisa kätetöö :)

mustkaaren ütles ...

Teie maja on seest suurem kui väljast. Hea, et Sa selle võimalused tööle meelitad :)
Aga on ilusad kapid. Puu näoga ja asjalikud.
Kodu syda on nyyd avaram ja kogu Su elamise feng shit päris kindlasti palju parem.

Köögikata ütles ...

Täitsa äge köök ju! Ja see mütsipõhi on kohutavalt lummav, tahan kaa sellist!

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Köök on ikka tunduvalt nummim nüüd :) ja need nupsud mütsi servas, need olid ikka täitsa kohustuslikud :) Kui ma veel veidi aega mõtlen, võin ka mütsi tahtma hakata :D

Futu ütles ...

Armas ja hubane köök.:)

Eve Piibeleht ütles ...

Kui hing igatseb muutusi, peab tal mööbeldada laskma :)

MUHEDIK ütles ...

Mõnus köök, eriti hea on see punkriiul.
Müts on tip-top, koo neid aga rohkem :)

Lendav ütles ...

Tänan lahkete sõnade eest! Köök vajab veel mõneski osas kõva uuendamist, aga mulje on võrreldes varasemaga hoopis teine, nagu polekski see sama vana hirmsasti ära tüüdanud kitsas ja pime ruum enam ja see mulle meeldib.

Ma olen laisk inimene, ei viitsi ennast korrata. See tähendab, et tõenäoliselt täpselt samasugust mütsi siit enam ei tule. Aga midagi uut ja proovimata ja teistsugust - aga palun - varsti jälle :)

notsu ütles ...

Ega sul köögi vana versiooni pilte ei ole? huvitav oleks võrrelda.

Lendav ütles ...

Ma ei tea, kas on pilte. Võibolla on ka midagi. Aga kuna see oli nii häiriv koht mu jaoks enne, siis ma ei tulnud isegi selle peale, et pilti teha. Võibolla varasemast on midagi, vaatan järele.