esmaspäev, 7. detsember 2015

Küsi ja sulle antakse

Ma olen küsinud. Ja antakse. Järjest ja rohkem. Tööd, mida siis veel?

Midagi sain ka oma lõbuks täitsa iseendale valmis nokitsetud:
Minu Esimene. 39x22,5 cm
Tahtsin alustada millestki väiksest. Ja siis see väike hakkas kasvama ja kasvama. Pikemaks ja laiemaks ja siis veel laiemaks... Tina kulub uskumatutes kogustes. Juba jõudsin turu-uuringut teha, kust saaks kõige odavama kilohinnaga. Ühtlasi ei jõua ära tänada Muhedikku, kes mulle lihvimismasina laenas - ilma selleta oleksin alles esimese killu ürgsete meetoditega kraapimise  juures. Aitäh!

Kui vahepeal veel mingit ootamatut tööd selga ei saja, katsun selle homme aknale riputada.

Aga muidu - kaks maali oleks vaja maalida, üks keerulisem joonistus kombineerida ja täna selgus, et oleks vaja ka kuju veel selle aastanumbri sees saagida, sest järgmisse eelarveaastasse pole asutuses seda raha planeeritud, kui ära ei kasutata, tuleb linnaviletsusele tagasi anda. Oeh. Sinna vahele teen ikka aeg-ajalt massaaži, püüan natukenegi lapsi kasvatada* ja loomulikult ei tohi unustada, et jõul on tulemas. Õige jah, ametlik palgatöö ka veel. Aga ei tohi kurta. Ise olen küsinud ja tegelikult on mul seda kõike vaja. Mida vanarahvas ütleski: uni ei anna uuta kuube, magamine maani särki. Olgu siis nii. Ma ikka võtan vahetevahel killukese magamiseks ka, unekott, nagu ma olen :)
Vot selline vaade avanes mulle peale kosutavat und küla peal (tänan lahket pererahvast, südamest puhkus oli see külaskäik). Magada ma juba mõistan, magan ilma ilusaks :)

Detail värskest lapsukesest
*Nali

11 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Külalised, kes ilma ilusaks mõistavad magada on kulda väärt :) No kui nüüd seda `pisikest `ilu veel akna ees ka näeks. Mida rohkem ma vaatan, seda rohkem mulle meeldib

Futu ütles ...

Vitraažid on võrratud! Värvivalik nii hea pastelne, lausa paitab silma. :)

Eve Piibeleht ütles ...

Vitraażid on imelised. Kes teeb, see jõuab :)

Köögikata ütles ...

Nii ilus! Kunagi oli meil ka siin vitraažiring, sai nikerdatud, aga omal pole klaasinugagi ja asi jäigi tookord soiku. Samas annan endale aru, et praegu niikuinii selleks aega ei oleks, seega jääb see teema tulevikku. Kui mul üldse kunagi tekib mingit aega, ha-ha-haaa.

Tsiil ütles ...

selles taieses on väge!

MUHEDIK ütles ...

Nii tore, et antakse. Küsi ja julgesti rohkem :).
Väga-väga ilus töö, meenutab mandalat.
Tina kulub palju alguses, teda peaks hoopis vähem kasutama, detaililt paistab see välja. Aga esimese töö kohta on see ikkagi meistriklass.
Hea, et ilmad veel soojad, saagimine ehk soojendab ka veidike, saad ka selle tööga ühele poole.

Lendav ütles ...

Ega ma tinutamise kohta eriti õpetussõnu ei saanud, sest Esta tegeles hoopis sel ajal kõrvaltoa seinte krohvimisega (töötuba on tema korteris). Teiseks on tinutuskolb pisut lahja ja komandaks oli mulle kusagilt videost jäänud ebamäärane mälestus, et tina võiks rohkem olla. No ja pealegi pole ma tinutanud 20 aastat ja too kord sain ainult ühe väikse täpi teha. Nii et arenguruumi on, aga algus pole paha jah :)

mustkaaren ütles ...

Ilus, tujutõstev ja ilmaparandav klaaspilt!
kui aasta lõpus on palju tööd, siis uue aasta alguses tuleb paar kuud vaikust ja rahu, sest on kylm, talv, ja inimestel raha otsas (autopakid ja jõulukummid, või oli see vastupidi) siis pole muud, kui viska aga ahju ja vaata 5 vatiteki vahelt pakast.

Lendav ütles ...

Ma ei usu sellesse vaikusesse ja rahusse enne, kui ma seda omal nahal tunda saan. No ja igasugust rahu ei taha ka - läinud talvel kukkus rahu mulle ootamatult kaela ja ma ei saanud muud teha, kui õlga ja selga valutada. Ei, seda ma ei soovi, parem juba edasi rabeleda...

mustkaaren ütles ...

Mul ongi enamuse aastast vaikus ja rahu, no selles mõttes, et pole tarvis mõelda muust kui kalkunitest, ehitusmaterjalidest ja ellujäämisest. Aga kuna Sul on ees mõned huvitavad õgardlikud projektid, siis on seda rabelust hädasti vaja. Kivi kotti ja nael kummi!

Neljandik ütles ...

Kui liiga palju rabeleda, siis kipubki mingil hetkel rahu ise kaela kukkuma :) Aga vitraaž on imeilus, mulle väga meeldib, värvid ja muster ja kõik!